fbpx Идва нов електрически автомобил от Opel - Ampera-e | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Идва нов електрически автомобил от Opel - Ampera-e

Идва нов електрически автомобил от Opel - Ampera-e

Opel ще представи на пазара през следващата година революционен нов електромобил с акумулаторни батерии, който ще се казва “Ampera-e”. Той не само ще предлага по-продължителен автономен пробег при пълно зареждане от повечето електромобили на пазара, но ще има и достъпна цена, обявяват от компанията.

Новината бе обявена днес в рамките на симпозиума CAR в германския град Бохум. Председателят на управителния съвет и главен изпълнителен директор на General Motors Мери Бара сподели - “GM и Opel винаги са били убедени, че електромобилите ще играят значителна роля в мобилността на бъдещето. Революционната технология на Ampera-e е съществена стъпка към осъществяването на тази визия. Нашият нов електромобил с акумулаторни батерии е също и поредният положителен тласък за репутацията на марката Opel като производител на новаторски, високотехнологични решения, достъпни за широк кръг потребители.”

Компактните пропорции на Ampera-e се благоприятстват от плоския пакет акумулаторни батерии, разположен под пода на вътрешното пространство. Ефективното използване на обемите от акумулаторите дава възможност за създаване на просторно пътническо пространство с достатъчно място за комфортно настаняване на петима пътници и осигуряване на багажен обем, сравним с този на конвенционален автомобил от компактния клас.

Новата Ampera-e ще предлага също и отличената с многобройни награди система за персонална комуникация и мобилни услуги Opel OnStar, както и технологии за инфоразвлечения и връзка с глобалната мрежа и околния свят, които ще спомогнат за интегриране с лекота на функциите на смартфоните и на другите електронни устройства в автомобила.

Facebook коментари