fbpx Peugeot засилва позициите в Китай с прототипът ЕХ1 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Peugeot засилва позициите в Китай с прототипът ЕХ1

етикети

100% електрическият прототип Peugeot EX1, който постави няколко рекорда в Монлери през септември, постигна нови забележителни резултати в Ченгду, Китай, пред близо 200 представители на китайски и международни медии.

ЕХ1 постигна или подобри общо 5 рекорда по време на сеанс на военното летище в Ченгду, провинция Сичуан. Те бяха постигнати от двама пилоти, символи на френско-китайското приятелство : Хан Хан - пилот, писател и известен блогър, изключително популярен сред китайската младеж, и Никола Вание - изследовател, кинодеец и пилот, любител на Полюсите и голям природозащитник.

Хан Хан подобри официалните рекорди на ЕХ1 в Монлери на 1/8 миля и 1/4 миля, със съответно 7“08“'62““ и 12“67“'54““.

Те бяха сертифицирани и ще бъдат хомологирани от Китайската Федерация по Автомобилен спорт, която валидира качеството и точността на извършените измервания.

Никола Вание постави рекорди, които не подлежат на хомологация : 0 до 100км/ч за 3,49с и 400м. Той постигна символичното надлъжно ускорение от 1G на 39 м.

Всички тези постижения представляват световна референция в областта на ускоренията за електрически автомобил и доказват изключително високо ниво на технологичното ноу-хау на Peugeot в алтернативните начини за задвижване на автомобила.