fbpx Opel със световна премиера на новия си SUV Frontera | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Opel със световна премиера на новия си SUV Frontera

етикети

Новият компактен SUV Opel Frontera направи своята премиера в Истанбул. Моделът е първият в серийно производство, който гордо носи новата емблема на Opel - Blitz (светкавица) разположена в центъра на предната част – характерното лице на бранда - Opel Vizor. Изпъкнали калници и прагове, както и открояващата се С-колона подчертават дръзкия външен вид и спортният характер на автомобила. Модерният екстериор се допълва и от интериора. Водачът и пътниците разполагат с кокпит с нов дизайн на волана и два 10-инчови широки екрана. Frontera предлага множество практични функции като стандарт, включително иновативна станция за смартфони.

Удобството при пътуване е основен приоритет за новата Frontera. Водачът и пътникът до него могат да се възползват от новите патентовани Intelli-Seats седалки, които облекчават натиска върху опашната кост и гарантират пълен комфорт дори на дълъг път. В багажника могат да се съберат над 450 литра багаж; със сгънати седалки дори до 1600 литра. За тези, които носят приключенски дух и биха искали да нощуват на открито под звездите, могат да поръчат новата Frontera с опционални релси на покрива и палатка със стълба, специално проектирана за SUV модела, който може да издържи до 240 кг. върху покрива си.

Frontera се предлага като хибрид с 48-волтова технология и като напълно електрически. Frontera Hybrid разполага със 74 кВ (100 к.с.) 1,2-литров бензинов турбо двигател, разработен специално за хибридна употреба. Той работи в комбинация с електрически мотор с мощност 21 кВ (28 к.с.) и електрифицирана шестстепенна трансмисия с двоен съединител, така че разходът на гориво и емисиите на CO2 са значително по-ниски в сравнение с модел с конвенционално задвижване. В допълнение, Frontera Hybrid ще се предлага и с 1.2 турбо двигател със 100 кВ (136 к.с.).

100% електрическият Opel Frontera Electric ще може да изминава повече от 300 километра (според WLTP2). Като във версия за „дълъг обхват“, новата Frontera Electric ще може да измине до около 400 километра (WLTP), без да спира за зареждане.