fbpx Maserati разширява колекцията Trofeo | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Maserati разширява колекцията Trofeo

Maserati пише нова глава от своята история, като разширява колекцията си Trofeo. След пускането на Levante Trofeo през 2018 г., най-екстремната, най-мощната версия на SUV, новите Quattroporte и Ghibli Trofeo вече са на налични, постигайки върха на производителността, спортността и лукса.

За да подчертае още веднъж изцяло италианската идентичност на Maserati, цветовете, избрани за стартирането на колекцията Trofeo, са тези на знамето на страната: зелено за Quattroporte, бяло за Levante и червено за Ghibli, които се съчетават перфектно с хромираните елементи и луксозните червени линии за особено агресивен и елегантен външен вид.
Maserati реинтерпретира своите седани, представяйки V8 двигателя.

Сърцето на Ghibli и Quattroporte Trofeo е 3.8 литров V8 Twin Turbo с мощност 580 к.с. при 6 250 об/мин и върхов въртящ момент от 730 Нм.

Двигателят, който вече разкри цялата си мощност при Levante Trofeo, е конструиран в завода Ferrari в Маранело по спецификациите на Maserati и е модифициран и разработен, за да осигури еднакво впечатляващи характеристики както при седаните със задно разположени двигатели.

Въпреки че е напълно нов за Ghibli, V8 двигателят вече е бил използван в миналото при Quattroporte GTS, във версията с 530 к.с. Днес V8 двигателят с мощност 580 к.с. се предлага за новите Ghibli, Quattroporte и Levante* Trofeo, в пълно съответствие със стандартите за горивна ефективност и емисии.

Ghibli и Quattroporte Trofeo са най-бързите седани Maserati досега, с максимална скорост от 326 км/ч. Максималната скорост на Леванте Трофео е 302 км/ч.

Подобно на Levante Trofeo, новите Ghibli и Quattroporte Trofeo също включват интегрираната система за управление на автомобила (IVC) със специфична настройка, която гарантира подобрена динамика на шофиране, по-голяма активна безопасност и още по-вълнуващо представяне. Седаните имат бутон Corsa, който настройва автомобила за още по-спортен стил на шофиране. Включена е и Launch Control функция, която за пръв път се появи при Levante Trofeo, за да отприщи цялата мощност на двигателя и да осигури спираща дъха производителност и автентично Maserati шофиране.

Докато уникалният подпис на всяко Maserati е звукът на неговия двигател, сега колекцията Trofeo ще бъде още по-безпогрешна на външен вид, благодарение на специални стилистични щрихи, които характеризират тези модели с върховна мощност. Те включват предна решетка с двойни вертикални ленти в черно пиано покритие, както и въвеждането на въглеродни влакна върху облицовките на предния въздухопровод и заден дифузьор, за още по-агресивен ефект.
Цялата колекция Trofeo се отличава с червените детайли, които характеризират долните профили на страничните вентилационни отвори и мълниеносната ивица върху логото с Тризъбеца на C-колоните.

Налични са осезаеми промени в задната част на автомобила, където светлинните клъстери са изцяло обновени, с бумерангообразен профил, вдъхновен от 3200 GT и концептуалния автомобил Alfieri.
По отношение на Ghibli Trofeo, капакът на двигателя също е с нов дизайн, завършен с два агресивни въздуховода за по-добро охлаждане, подобно на Levante Trofeo.
Ghibli и Quattroporte Trofeo са оборудвани с 21-инчови алуминиеви джанти Orione. 22-инчови джанти Orione се предлагат на Levante Trofeo.

Охарактеризяването на Trofeo продължава в интериора, с нов бордови панел, който показва изключителен интерфейс при включване, докато облегалките за глава са бродирани с логото Trofeo с триизмерен релеф. Изключителността се разпростира и върху интериорната тапицерия, направена от пълнозърнеста естествена кожа Pieno Fiore.
Системата ADAS е обновена, включвайки нови функции, а Active Driving Assist - функцията за асистиране по време на шофиране - вече може да се активира и по градски пътища и по обикновени магистрали.

Новите технологии се появяват и в MIA (Maserati Intelligent Assistant), мултимедийният екран е с подобрена разделителна способност и по-голям размер - 10.1” - както при Ghibli Trofeo, така и при Quattroporte Trofeo, докато Levante запазва 8.4” дисплея, но с подобрена резолюция и графика. Освен това, благодарение на програмата Maserati Connect, колекцията Trofeo винаги е свързана с пълен набор от услуги за по-лесно и интуитивно използване.

Ghibli и Quattroporte Trofeo ще бъдат контруирани в завода Avvocato Giovanni Agnelli (AGAP) в Груляско (Торино), а Levante Trofeo в завода Мирафиори (Торино).