Най-малкият SUV на Volkswagen - T-Cross пристигна в България

етикети: 

На специално събитие в София бе представен най-малкия SUV модел в семейството на Volkswagen - T-Cross.  Той използва два 1.0-литрови двигатели, които вече доказа-ха по впечатляващ начин възможностите и надеждността си в Polo. Бензинов вариант TSI с 3-цилиндров двигател с филтър за твърди частици, максимална мощност 115 к.с. Двигателят се отличава с изключителна гъвкавост благодарение на възможността за избор на 6-степенна механична трансмисия или на 7-седемстепенна предавателна кутия с два съединителя. 1.6 TDI дизелов двигател е с максимална мощност 95 к.с., 5-степенна механична трансмисия или 7-степенна предавателна кутия с двоен съединител (DSG). 

 

Моделът е екипиран с многобройни модерни електронни системи за асистенция на водача, доскоро запазени само за автомобилите от по-високите класове, вече се предлагат и при T-Cross. Новаторска е концепция на интериора, осигуряваща мак-симална гъвкавост.  Облегалката на задната седалка, която може да бъде разделена в отношение 60:40 и напълно или частично сгъната за увеличаване на товарния капацитет. T-Cross може да се трансформира в малък ван с равен под на багажника и до 1 281 литра товарен обем. Ако се поръча и със сгъваема  облегалка на предната пътническа седалка, която в комбинация с асиметрично разделената задна седалка осигурява достатъчно място за  транспортиране дори на много дълги предмети.

 

Оборудването на T-Cross може да бъде допълнено и индивидуализирано с помощта на няколко привлекателни специални пакети. Базовият вариант на модела се предлага стандартно с бордов компютър, радиоаудиосистема, задна седалка с въз-можност за трансформации, регулируема по височина седалка на водача, ограничител на скоростта и система за защита на пешеходци. Следващото ниво на оборудване е Life. В допълнение към основните характеристики, то включва мултифункционален волан, сензори за паркиране Park Distance Control отпред и отзад, климатична инсталация, регулируема по височина седалка на пътника отпред с практично чекмедже под седалката и 16-цолови алуминиеви джанти. На трето ниво е Style, чието оборудване включва LED фарове, мултифункционален кожен волан, предни седалки Sport/Comfort, индиректно вътрешно осветление, автоматична климатична инсталация Climatronic и 17-цолови алуминиеви джанти.

 

Facebook comments