fbpx Opel с почти 50% ръст на българския пазар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel с почти 50% ръст на българския пазар

Opel с почти 50% ръст на българския пазар

етикети

През месец септември Opel повиши продажбите си в сравнение със същия месец на 2010 година със 117%, достигайки пазарен дял 9,59% и класирайки се на второ място по продажби. За периода януари-септември тази година продажбите на Opel отбелязаха 48% ръст в сравнение със същия период на миналата година, с което Opel изпревари повече от два пъти нарастването на целия пазар на нови леки и товарни автомобили (23% ръст на целия пазар в сравнение с първите девет месеца на 2010 г). За втори пореден месец пазарният дял на Opel надхвърля 9%, а за целия период достига 6,78%, което представлява ръст с 1,12 процентни пункта и 20% увеличение на пазарния дял.

Основни двигатели за връщането на традиционно силната позиция на Opel на българския пазар са лансираните през предходните две години висококачествени и технологични нови продукти - първо заграбилия над 40 международни награди Opel Insignia, следван от бестселъра в гамата на марката Astra и новото поколение на шампиона по гъвкавост и многофункционалност Meriva. Тази година Insignia и Astra се класираха на трето място по продажби в съответните си сегменти, като само 5 и 17 бройки разделиха Astra от респективно второто и първото място.

Пазарният успех на Opel беше постигнат въпреки липсата на изцяло нов модел в гамата на марката тази година, както и на единствения до този момент модел лек автомобил, който ползва данъчен кредит - Opel Zafira. Перспективите пред марката обаче са обнадеждаващи първо поради предлагането от септември месец на възможност за данъчен кредит на няколко модела леки автомобили, както и предстоящите в началото на 2012 година премиери на емблематичната със своята гъвкавост и многофункционалност нова Zafira, новото спортно купе с драматични пропорции и впечатляваща спортна визия Astra GTC, новия лекотоварен модел Combo и не на последно място революционния електрически автомобил с удължен пробег Ampera.