fbpx Dacia представя новите Logan, Sandero и автоматична трансмисия за Duster | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автосалон Париж 2016

Dacia представя новите Logan, Sandero и автоматична трансмисия за Duster

етикети

Dacia освежи екстериорния и интериорен дизайн на своите четири основни модела, а именно Logan, Logan MCV, Sandero и Sandero Stepway. Моделите демонстрират нов светлинен подпис отпред и отзад, който придава още по-динамичен, модерен облик. Дизайнът на предните и задните светлини е променен. Предните LED дневни светлини се характеризират с четири правоъгълника, насложени един върху друг. Задният светлинен подпис е базиран на четири светещи квадрата.

Новите Logan, Logan MCV и Sandero споделят предна броня с по-модерен дизайн, заедно с хромирани детайли за радиаторната решетка. Междувременно, дизайнът на предните и задните брони е преработен, за да се подчертае мускулестата визия на моделите.

Кабините на новите модели също са модернизирани. Тук влизат по-елегантните и по-модерни хромирани пръстени със сатенен ефект на вентилационните отвори, ивица по облицовката и централната конзола. Новият 4-лъч волан е с клаксон, активиращ се при натиск в средата на волана, където гордо е позиционирано логото на Dacia. Воланът при най-високите нива на оборудване изпъква със своето ексклузивно Soft Feel изпълнение, което е едновременно издръжливо и приятно на допир.

От лансирането на моделите се предлагат седем различни възможности за задвижване, включително новият, отговарящ на стандарта Евро 6 двигател SCe 75. Този агрегат със 75 к.с. мощност, 3 цилиндъра и 1,0 литър работен обем е почерпил от опита на Renault. Резултатът се изразява в икономия на емисии CO2 и разход на гориво от почти 10%

За пръв път Duster се предлага с 6-степенната автоматична трансмисия EDC с двоен съединител, която комбинира комфорта и плавната работа на автоматична трансмисия с икономията на гориво и ниските емисии CO2, подобни на параметрите на механична скоростна кутия.

EDC включва асистент за потегляне по наклон. Когато потегляне по наклон нагоре, контролният блок на EDC задържа спирачките достатъчно дълго, за да позволи на водача да натисне педала на газта, преди автомобилът да се върне назад. Оборудваният с EDС трансмисията Duster е 4x2 версията, задвижвана от двигателя dCi 110 S&S.