fbpx Ford показа новата Fiesta | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ford показа новата Fiesta

Ford представи днес за първи път новата Fiesta, която е с обновен стил и пакет подобрени технологии, задвижвана от усъвършенствани меки хибридни силови агрегати, които подготвят компактния хечбек за бъдещето.

Всеки от вариантите Trend, Titanium, ST-Line и Active се възползва от уникални стилизиращи елементи редом с разширена гама екстериорни цветове, дизайни на джантите и тапицерии. Гамата Fiesta е разширена и с новите пакети за оборудване Vignale, които подчертават индивидуалността на Titanium, ST‑Line и Active с луксозни характеристики, в допълнение към силно специфичните варианти X.

Технологиите от най-ново поколение спомагат новата Fiesta да бъде по-добре оборудвана от всякога с цел интелигентно, свързано изживяване при шофиране. LED фаровете присъстват за пръв път при всички варианти на Fiesta, със съвременната технология Matrix LED, която предлага функцията Дълги светлини без заслепяване и може също да адаптира светлинния лъч за по-добра видимост при неблагоприятни условия.

С новата Fiesta се въвежда 12,3-инчов, напълно конфигурируем TFT-дигитален инструментален клъстер, който дава възможност на водачите да персонализират и приоритизират информационните дисплеи, включително навигационните известия. Клъстерът разполага с дисплеи с уникална тематика, отговарящи на избрани режими на шофиране, и с отделна област за информация с висок приоритет като например от системите в помощ на водача.

Електрифицираните силови агрегати ще помогнат на водачите на новата Fiesta да спестят гориво и да намалят емисиите, като същевременно увеличат максимално забавлението зад волана. 48-волтовата мека хибридна технология Ford EcoBoost Hybrid спомага за оптимална икономия на гориво, като едновременно с това подобрява признатата динамика на задвижване на Fiesta с отзивчиво ускорение. Технологията работи съвместно с опционалната 7-степенна автоматична трансмисия Powershift на Ford за бърза, плавна смяна на предавките и най-удобното, вдъхващо увереност изживяване зад волана на Fiesta.

Ford представи днес и новата Fiesta ST, разработена от Ford Performance. „Горещият хечбек“ е усъвършенстван с нови Matrix LED предни фарове, нови, вътрешно разработени седалки Performance, спортни детайли в дизайна, включващи нова предна решетка в цвят Chrystaline Grey и впечатляваща опция за екстериорната боя Mean Green – както и 10% усилване на пиковия въртящ момент до 320 Нм.

Производството на новия Ford Fiesta започва на 22 ноември 2021 г.