fbpx Opel Ampera е най-продаваният електрически лек автомобил в Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel Ampera е най-продаваният електрически лек автомобил в Европа

Opel Ampera е най-продаваният електрически лек автомобил в Европа

Електрическата Ampera на Opel е най-продаваният лек електрически автомобил в Европа според отчета на продажбите от май 2012 година, като има дял от над 20%.
В Холандия Ampera има над 77% процента от пазарния дял на леките електрически автомобили през май. Това я прави безспорен лидер в нейния сегмент с много голяма преднина пред всичките й конкуренти, които имат едноцифрен процент дялове. На основата на последните налични данни Ampera също така е най-продаваният електрически автомобил в Германия с дял над една трета от сегмента и в Швейцария с 44%.
Ampera спечели над 50 национални и международни награди, включително отличието „Автомобил на годината 2012” и “Световен екологичен автомобил на 2011 година”. Електрическият двигател с мощност 111 kВт/150 к.с. на Ampera се захранва от литиево-йонна батерия с капацитет 16 кВтч. В зависимост от стила на шофиране и пътните условия, автомобилът може да измине между 40 и 80 км при чисто електрическо захранване от батерията.