Напълно новият Opel Crossland X в България

 

Дни преди официалната си премиера на автосалона в Женева, в България бе представен пред медии компактния, напълно нов модел Opel Crossland X. Той е с 16 сантиметра по-къс от Astra, но с 10 сантиметра по-висок, а с допълнителния панорамен стъклен покрив просторът в автомобила се увеличава.

Новият Crossland X се предлага също комуникационна свързаност от най-високо ниво, благодарение на технологии като Opel OnStar и съвместимите с Apple CarPlay и Android Auto инфоразвлекателни системи IntelliLink, включващи до 8-инчови цветни сензорни екрани. Моделът предлага много решения, които го превръщат в удобен спътник - адаптивните предни светлини (AFL), head up дисплей,  панорамната камера за обратно виждане със 180-градусов обзор, асистент за паркиране (Advanced Park Assist), системите за предупреждение за опасност от удар отпред с установяване на пешеходец и автоматично аварийно спиране (Forward Collision Alert with pedestrian detection and Automatic Emergency Braking) ,  тристепенната система за установяване на умората на водача, за спазване на лентата за движение (Lane Keep Assist), за разпознаването на пътните знаци (Speed Sign Recognition)

 

Багажникът предлага обем от 410 литра, без да се сгъват задните седалки и е водещ за класа. Допълнително пътниците на задната седалка могат да настроят своята позиция, благодарение на възможността и за изместване със 150 милиметра в хоризонтална посока. 

Сrossland X създава своя много ярка интерпретация на дизайнерската философия на Opel. В предната две хромирани „крилца“ обгръщат светкавицата и обтичат предната част до характерната сигнатура на Opel с двойно крило, оформено от дневните LED светлини. „Плаващия покрив“ показва пък родствена връзка с артистичния Opel ADAM с неговата хромирана линия на прозорците, снижаваща се силно към задната част. И тук клиентите могат да поръчат различен цвят за покрива.

 

Моля коментирайте