fbpx Вече издават сертификат с гаранции за употребявани автомобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Вече издават сертификат с гаранции за употребявани автомобили

Вече издават сертификат с гаранции за употребявани автомобили

“АЕИ сертификат с гаранция” ще предлага „АутоЕксперт Интернешънъл” (АЕИ ). Това е една нова услуга на българския авто пазар и представлява изготвянето на сертификат за качество с гаранция на употребявани автомобили на възраст до 15 години от първата регистрация и пробег до 200 000 км. Застрахованите автомобили се разделят по работен обем на двигателя, възраст на автомобила и период на покритие – 3 месеца или 12 месеца.

В зависимост от критериите които покрива автомобила, цената на сертификата е от 250 до около 650 лева. Основното полезно предимство на този продукт е, че гарантира защита срещу неочаквана механична повреда на превозното средство и предпазва клиента от непредвиден разход за автомобила.

Всички, които вече са закупили или са на път да закупят кола, могат да се свържат с експертите на компанията, които ще направят нужната организация за да бъде автомобилът прегледан в един от техните доверени сервизи. Ако след проверката не се установят никакви проблеми, то автомобилът ще бъде сертифициран и ще му бъде дадена гаранция. Ако автомобилът не издържи проверката и не покрие нужните критерии, довереният сервиз на „АутоЕксперт Интернешънъл” ще предостави на клиента възможност да му се извърши ремонт, за да може той да бъде сертифициран и да му се издаде гаранция.

Ако оторизиран ремонт на някои от горните компоненти изисква основна подмяна или доливане на смазочни материали, масло, охладителна течност или подмяна на масления филтър, тези разходи са покрити като част от общия иск в рамките на лимита на полицата. Трудът, необходим за ремонт, демонтаж или за сглобяване на покрити от застраховката части, се покрива от гаранцията . Сертификатът покрива и най-скъпите части от двигателната част