fbpx Hyundai представи напълно новата си серия IONIQ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Hyundai представи напълно новата си серия IONIQ

Hyundai представи напълно новата си серия IONIQ

Първият представител на поколението - IONIQ Hybrid бе представен пред медии и дава началото на поредицата автомобили, предлагащи електрифицирано задвижване и прави достъпно за всеки динамичното придвижването, с нисък разход и вредни емисии.

Двигателят е съобразен с хибридното приложение и е комбиниран с директно реагираща трансмисия, с плавно превключване на шестте предавки и с двоен съединител, което отличава IONIQ от конкурентите с по-голяма динамичност на усещането по време на управление. Подбраният електродвигател дава възможност за напълно електрическо управление и осигурява незабавен въртящ момент, докато шасито с многоточково задно окачване значително увеличава динамиката при шофиране.

Стандартно е оборудван с най-модерните асистиращи системи за безопасност - AEB (Autonomous Emergency Braking)- Автономна аварийна спирачка с разпознаване на пешеходци; Adaptive Smart Cruise Control (SCC)- Система за адаптивно поддържане на зададена скорост, LKAS (Lane Kepping Assist system)- Система за поддържане и предупреждение при напускане на пътната лента, VSM (Vehicle Stability Management)-Система за контрол на стабилността; ESS (Emergency Stop Signal)- Автоматично включване на аварийните светлини при внезапно спиране; TPMS (Tire Pressure Monitoring System)- Система за контрол на налягането в гумите.

Освен това в базовото оборудване са включени двузонов автоматичен климатик (климатроник) със система за рециклиране на въздуха в купето и йонизатор на въздуха, отопление на волана и на предните седалки,  табло Super Vision с 4,2" TFT LCD дисплей, 5" LCD Touchscreen Display, камера за заден ход и асистент за паркиране назад, безжично зареждане на мобилни телефони и Bluetooth® Cell Phone Interface. Към стандартната гаранция от 5 години без ограничение в пробега на всички леки автомобили Hyundai, за IONIC е допълнена и 8 години или 200 000 км. гаранция на хибридната батерия. 

През пролетта се очаква да пристигне и напълно електрическият IONIQ 

Стартовата цена на автомобила е 49 990 лв. с ДДС.