fbpx Новият Chevrolet Aveo премиерно у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Chevrolet Aveo премиерно у нас

Премиерно, двете нови версии на Chevrolet Aveo могат да бъдат видяни по време на Автомобилен салон София 2011, който тече в момента. Последното издание изцяло нов автомобил с напълно обновена външност и вътрешно пространство за пътниците, новоразработена ходова част и каросерийна структура, както и модернизирана гама от икономични двигатели с ниско ниво на емисиите. Конструиран е с идеята да превърне ежедневното пътуване с автомобил от малкия клас в по-динамично и доставящо удоволствие изживяване, предоставяйки на своя притежател практични, лесни решения и отлично съчетание от качества и цена. С цел да осигурят максимално динамично поведение на пътя, инженерите на компанията са разработили изцяло нова ходова част за Aveo, която е сред най-стабилните в този сегмент от пазара.

Ключов характерен белег, различаващ Aveo от останалите в малкия клас са неговите открити, вдъхновени от мотоциклетната стилистика предни светлини, лишени от общ прозрачен панел. Както и при Chevrolet Spark, дръжките на задните врати на хечбека са разположени в горната част на вратите, създавайки подобен на спортно купе силует. Задните светлини на версията хечбек нямат общ прозрачен покривен панел, хармонирайки с оформлението на предните светлини на автомобила. За разлика от това решение, задните светлини при седана са обгърнати от панел с два елемента, добавящ нотка на изисканост към стилната, аеродинамично оформена каросерия.

Гамата от бензинови агрегати включва също две версии с работен обем 1.2 литра и мощност съответно 70 к.с. и 86 к.с., 1.4-литров агрегат с мощност 100 к.с., както и 1.6-литров двигател със 115 к.с. От предстоящата есен новият Aveo ще се предлага и с 1.3-литров турбодизелов задвижващ агрегат