fbpx FIAT представя 5 концепции за бъдещето си, първият модел излиза 2025 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

FIAT представя 5 концепции за бъдещето си, първият модел излиза 2025 г.

етикети

FIAT поема предизвикателството да произвежда по-устойчиви и достъпни автомобили със своя подход "по-малкото е повече", като премахва излишните части и намалява замърсяващите материали като хром, сплави, кожа и дунапрен в седалките. Освен това, има обновен фокус върху аеродинамичните характеристики, както може да се види в концепцията за фастбек, и върху "модулността", присъща на италианската изобретателност на FIAT. Последното се подкрепя от напречна платформа и споделено използване на до 80% общи части в зависимост от моделите - като например в интериора - което води до по-ефективно производство и ползи за клиентите, като достъпност и отличителност.

Първият нов продукт ще бъде разкрит следващия юли, последван от пускането на ново превозно средство
всяка година до 2027 г. 

Във ВИДЕО Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT и глобален CMO на Stellantis, представя предстоящите премиери. 

Градски автомобил

Първият концепт е новият градски автомобил. По-голям от сегашната Panda, неговият дизайн също е вдъхновен от родното място на марката - емблематичната сграда Lingotto в Торино с известната тестова писта на покрива. 

Марката също така има за цел да премахне някои от бариерите пред по-устойчива мобилност, включително да направи включването и изключването по-лесно със „самонавиващ се кабел“. Високата позиция на шофиране и солидния дизайн правят този градски автомобил перфектният партньор за клиенти по целия свят, особено в претъпкани градски среди. Но в същото време той предлага простор и гъвкавост за семейни уикенд пътувания и ваканции.

Пикап

Пикапът е втората концепция. FIAT е лидер на пазара в Южна Америка, а пикапът Strada е най-продаваният автомобил на бразилския пазар. Продължавайки напред, във FIAT са сигурни, че този тип превозно средство може да повтори успеха си на световно ниво, дори и в Европа.
Новата концепция за пикап на FIAT интегрира наистина забавлението във функционалността и отговаря на глобалното преоткриване на свободното време като ценност за хората. Забавлението и практичността със
сигурност ще се разпространят по целия свят с този модел. Това превозно средство съчетава концепцията
за пикап с функционалността на LCV и комфорта на SUV в размер, който е подходящ за градска среда по
целия свят. Дейностите на открито са нещо повече от хоби и този пикап е идеално проектиран, за да извлече максимума от свободния начин на живот.

Фастбек

Наследник на два от най-големите хитове на марката – FIAT Fastback в Бразилия и FIAT Tipo в Близкия изток
и Африка – този фастбек има за цел да следва техните стъпки и да се утвърди на глобално ниво в Латинска
Америка, Близкия изток и Африка, а също така и в Европа. Тази концепция е изградена върху същата
модулна платформа и се отличава със спортен привкус. 

SUV

Четвъртата концепция във видеото е просторен семеен SUV, нещо като Giga-Panda. В съответствие с ролята на FIAT като пионер в достъпната, иновативна и устойчива мобилност, автомобилът е още едно потвърждение за специалния акцент, който марката поставя върху нуждите на семейния транспорт. SUV концепцията на FIAT отговаря на върховните нужди на клиентите по отношение на безопасност, гъвкавост и дизайн, като осигурява простор и здравина на семействата по целия свят.

Кемпер

Последната представена концепция е най-добрият мултифункционален автомобил, тъй като се отличава с новия стил Dolce vita и свързва отново хората един с друг и с природата. Тази концепция отдава почит на „функционалността“ на Panda от 80-те години, припомняйки гъвкавостта на автомобила, създаден за града с характеристиките на SUV и душата на надежден спътник.