fbpx Премиера за Citroën C5 X | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Премиера за Citroën C5 X

етикети

Citroën представи новия си флагман C5 X, който вдъхва нов живот на големия автомобилен сегмент с оригинален дизайн, съчетаващ седан и комби, в духа на най-чистата традиция на автомобили Citroën - иновацията. Моделът, който ще бъде наличен както в бензинови, така и в хибридни версии, изразява модерност, статус и иновации, е създаден като отговор на високите очаквания на клиентите в големия автомобил, както и в SUV сегментите.

C5 X разполага с новия V-образен светлинен подпис на Citroën отпред и отзад, представен за първи път при новия C4. Отличителен и веднага разпознаваем като Citroën, този технологичен светлинен подпис включва LED фарове в цялата гама. Вижда се както през деня, така и през нощта и подчертава уникалния стил на C5 X.

C5 X е първият моделът, с който Citroen прави световната премиера на новото активно окачване Citroën Advanced Comfort. То допълнително засилва усещането за гладко пътуване, сякаш се носите на „вълшебно килимче“. Актовното окачване е иновация, с дълбоки корени в историята на Citroën. Това е истинска покана за пътуване, с вътрешно пространство, подобно на салон, предлагащо познатия комфорт на седалките Advanced Comfort и несравнима просторност, особено на ред 2. Багажникът с вместимост 545 л и  перфектно отговаря на нужди на клиентите на комби автомобилите. Plug-in хибридната версия, с ë-Comfort, съчетава с ежедневно шофиране в електрически режим, засилва усещането за спокойствие на борда.

Приятното усещане на борда се засилва и от усъвършенстваните технологии, които опростяват използването на автомобила. Например разширеният дисплей Head Up, както и набор от функции за подпомагане на шофирането, които намаляват умственото натоварване на водача, като Highway Driver Assist, или новият инфоразвлекателен интерфейс с централен 12 "HD сензорен екран, естествено разпознаване на глас и персонализируем дисплей с джаджи, точно като на таблет.

Освен бензинови мотори, C5 X има и Plug-in хибрид. Доставяйки 225 к.с., този хибрид предлага удоволствието от безшумно стартиране и работа с нулеви емисии на CO2, с възможност за шофиране на повече от 50 км в електрически режим, подходящ за повечето ежедневни пътувания на клиентите, при скорост до 135 км/ч.