fbpx Audi отчете най-успешното тримесечие в историята си в края на 2020 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Audi отчете най-успешното тримесечие в историята си в края на 2020 г.

етикети

През 2020 година AUDI завърши с най-успешното тримесечие в цялата история на компанията: между октомври и декември фирмата е предала на крайни клиенти общо 505.583 автомобила – като за първи път преминава границата от половин милион автомобила в рамките на едно тримесечие. В една изпълнена с предизвикателства година, която беше белязана от пандемията от Коронавирус, Audi реализира общо 1.692.773 продажби, което е спад с 8,3 процента спрямо предходната година. В Китай със 727.358 продадени автомобила (+5,4 процента) обаче за поредна година се отчита нов рекорден резултат.

С въвеждането на нови дигитални услуги в областта на сервизното обслужване и продажбите, като например Audi Live консултиране, марката с четирите пръстена на емблемите премина успешно през предизвикателствата на пандемията от Коронавирус. Последователната дигитализация в областта на продажбите, както и опита от началото на годината дадоха своя принос, за да може Audi да завърши 2020 година с най-успешното тримесечие в цялата история на компанията.

AUDI AG продължава своята трансформация към компания, създаваща устойчива премиум мобилност и с голяма преднина заема първенството сред германските премиум марки по производство на електромобили. Успешният модел Audi e-tron (включително Audi e-tron Sportback) отбеляза голям ръст на продажбите през изминалата година – с цели 79,5 процента повече от 2019 година (общо 47.324 автомобила). Audi e-tron е най-продавания електромобил на германски премиум производител в световен мащаб. В Норвегия той дори е най-продаваният модел въобще. В Германия Audi e-tron (включително Audi e-tron Sportback) за последното си тримесечие успя да удвои продажбите си спрямо същия период на предходната година.

Погледът към останалите модели показва, че Audi бележи много сериозен ръст на продажбите при Audi Q3 (+18,1% спрямо предходната година) и при Audi A6 (+11,8%). Мощните и динамични модели на Audi Sport също се представят много добре по отношение на клиентския интерес: над 29.300 доставки към крайни купувачи през 2020 е нов рекорд за подразделението и ръст от 16,1 процента спрямо предходната година.