fbpx INEOS Grenadier - изцяло нова машина за търсачите на приключения извън пътя | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

INEOS Grenadier - изцяло нова машина за търсачите на приключения извън пътя

Най-новия автомобилен офроуд бранд INEOS, създаден едва през 2017 г., стъпи в България, а официалният търговец в България Силвър Стар Моторс представи първите два прототипа Grenadier.

През 2017 г. председателят на INEOS Джим Ратклиф, автомобилен ентусиаст и опитен авантюрист, установява, че на пазара липсва семпъл, практичен, работен 4x4, проектиран да съответства на модерното и надеждността. В резултат на това се създава INEOS Automotive Limited, като се събира старши екип от автомобилни професионалисти, който да осъществи визията с нова перспектива за развитие и производство на 4x4.

Комбинирайки здрав британски дух и дизайн с немска инженерна строгост, Grenadier ще бъде наистина безкомпромисен 4x4, създаден от нулата. Проектиран да преодолява всички препятствия, той ще осигури най-добрите в класа автомобили за офроуд, отличаващи се с издръжливост и надеждност за всички, които зависят от превозното средство като работен инструмент, където и да се намират по света. Моделът ще се произвежда в напълно обновения завод на Mercedes във Фанция, който преди правеше smart.

Моделът е оборудван с 3.0L turbo BMW редови шест цилиндрови двигатели - дизеловият е с мощност 249 к.с., а бензиновият с 286 к.с., 8-степенна  ZF предавателната кутия. Накладки и спирачната система са Brembo. Шасито се произвежда за Ineos в Португалия. Пътният просвет е впечатляващи 264 мм, а дълбочината на газене на воден терен е цели 800 мм. Тъй като двата показани модела са прототипи (самото производство започва юни), пилот ни повози из кратко кално трасе. Мисля си, че това ще е безкомпромисен, истински офроудър.  Също така и на асфалт моделът показва доста добро поведение на возия.

Моделът ще се произвежда в напълно обновения завод на Mercedes във Фанция, който преди правеше smart. В България първите бройки ще пристигнат 4-тото тримесечие на годината.