fbpx Навият B-MAX предотвратяват сблъсъците в градски условия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Навият B-MAX предотвратяват сблъсъците в градски условия

Изцяло новият B-MAX ще намали риска от сблъсъци с ниска скорост, както и вероятността от наранявания, когато такива са неизбежни, благодарение на въвеждането на Системата на Ford за предотвратяване на нискоскоростни сблъсъци Active City Stop.

Представена за първи път във Focus миналата година, сега Системата за активно спиране в града се внедрява в компактен модел на Ford за първи път. Тя следи трафика и прилага спирачно усилие, ако има опасност от предстоящ сблъсък с автомобил отпред. При тестове системата е доказала, че предотвратява сблъсъци при скорост до 15 км/ч и намалява силата им при скорост до 30 км/ч. Системата бе наградена със специалната награда на Euro NCAP през 2011 г.

Системата на Ford за помагане при потегляне по наклон спира движението на автомобила назад при потегляне или паркиране по наклон; B-MAX също е изключително лесно управляем в тесни пространства благодарение на компактното шаси, по-високата позиция на шофьора, малкия ъгъл на завиване и камерата за задно виждане.