fbpx Ford Pro Electric SuperVan с уникална мощ от 2000 к.с. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ford Pro Electric SuperVan с уникална мощ от 2000 к.с.

Ford отваря нова страница в легендарната история на SuperVan серията, посветена на автомобилната електрификация с глобалното представяне на ултра-мощния Ford Pro Electric SuperVan на Фестивала на скоростта в Гудууд през 2022 г. в Обединеното кралство.

Четири електромотора, батерия с течно охлаждане от 50 kWh и система за управление по поръчка, предлагат  приблизително 2000 к.с. и ускорение от 0-100 км/ч за по-малко от 2 секунди. Мощността на специално създаденото, готово за писта шаси, включващо компоненти от наскоро представения E-Transit Custom1 – първият напълно електрически вариант на най-продавания ван2,3 в Европа – се допълва в кабината от технологията Ford SYNC със сензорен екран4 от стандартните модели на Ford и специално разработени за  управление на свръхмощния Еlectric SuperVan функционалности.

Усъвършенстваните технологии за свързаност на автомобила, осигуряват пълна информираност на водача и позволяват предаване на данни в реално време за дистанционно управление и оптимизиране на мощността, по същия начин, както и интегрираните в над 125 000 клиенти услуги за свързаност Ford Pro. SuperVan е оборудван и с избираеми режими на шофиране и технологии за регенеративно спиране, подобни на тези в останалите електрически автомобили, произвеждани от Ford в момента.

Впечатляващият, изцяло електрически демонстрационен спортен Ван е разработен съвместно от Ford Performance и специалистите по електрически ралита и състезания от STARD в Австрия. Пленяващият външен дизайн е дело на опитния екип на Ford Design в Кьолн, Германия.