fbpx Chevrolet провокира младите да творят | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Chevrolet провокира младите да творят

За шеста поредна година Chevrolet подкрепи студенти и учащи от цяла Европа в областта на изкуството и провокира техния талант чрез конкурса Young?Creative?Chevrolet! 2012 – България. Студентите у нас се състезаваха в категория „Визуални изкуства”. Основните творчески търсения бяха в посока усещане за нови възможности, оптимизъм, динамика, свобода на духа. Проектът на Василена Георгиева спечели симпатиите на журито с композиция от традиционни племенни мотиви от Африка, Нова Зеландия и Австралия, които визуално напомнят на преплетени пътища и по екзотичен, но изчистен начин пресъздават идеята за свободата да пътуваш.
Финалната селекция у нас тази година включи 19 проекта на участници от НБУ, НХА, НАТФИЗ и НПГПФ. Големите отличия се присъждат на:
• Първа награда (1200 евро) – Василена Георгиeва, специалност „Рекламен дизайн” в НХА
• Втора награда (800 евро) – Ива Груева, специалност „Графика и илюстрация” в НБУ
• Трета награда (500 евро) – Цвета Велчева, специалност „Рекламен дизайн” в НХА
Победителят в дисциплината – Василена, продължава да се съревновава на европейско ниво с получилите първа награда в другите страни-участници в категория „Визуални изкуства”. Очаква се през есента да бъде обявен и европейският подебител от реномирано жури.