fbpx Премиера за новото MINI Aceman | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Премиера за новото MINI Aceman

MINI представи първия кросоувър модел в премиум сегмента на малките автомобили. Новото MINI Aceman съчетава компактни размери с максимално място за пътниците и напълно електрическо задвижване. Напълно електрическото задвижване на MINI Aceman дава нов тласък на типичното за MINI Gokart усещане. Традиционните ценности на марката, заедно с модерните асистиращи системи и типичния за марката дизайн, проправят пътя на MINI към напълно електрическото бъдеще.

Новото MINI Aceman предлага пет седалки при дължина от почти четири метра и многофункционален багажник с вместимост от 300 литра, който може да бъде индивидуално разширен до 1 005 литра с помощта на множество опции за регулиране. С прогнозиран пробег от до 406 километра в WLTP* тестови цикъл. MINI Aceman е също идеално пригодено и за мобилност с нулеви локални емисии извън границите на града.

Нов дизайнерски език "Charismatic Simplicity" на цялото ново семейство MINI придава на различните модели автомобили модерен, уверен външен вид. Минималистичният дизайнерски език на MINI Aceman мощно подчертава прогресивния характер на модела.

Със своите пропорции от 4,07 метра дължина, 1,75 метра широчина и 1,50 метра височина, MINI Aceman заема позицията между MINI Cooper и MINI Countryman.

Кокпитът цитира три централни дизайнерски елемента на classic Mini с удобния волан, централния OLED дисплей и преработената, характерна лента с т.нар. toggle превключватели. 

Просторните вътрешни панели на вратите, в комбинация с комфортните размери в областта на раменете и удобното пространство за краката, осигуряват открита и разточителна атмосфера в светлия кокпит. Панорамният стъклен покрив подчертава този ефект с допълнителна светлина отгоре. В тъмната част на денонощието вътрешното осветление по протежение на рамката на покрива осигурява избраното светлинно настроение в интериора. Свободно стоящите дръжки на вратите и капаците на високоговорителите в новото Vibrant Silver покритие са подравнени диагонално и създават очарователен контраст с хоризонталния дизайн в предната част на кокпита.

Благодарение на иновативните технологии кръглият OLED дисплей придава допълнителна изразителност на интериора. Централният инструмент в изключително плосък дизайн и с висококачествена стъклена повърхност е с диаметър 240 мм.