fbpx Renault 5 E-Tech electric e новата линия на електрификацията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Renault 5 E-Tech electric e новата линия на електрификацията

Renault представя Renault 5 E-Tech electric. Със своя покоряващ сърцата дизайн, електрически и дигитални характеристики, създадени за функционалност и забавление, той притежава всичко необходимо да зададе нови стандарти за градските автомобили в енергийния преход. Изграден върху ново поколение електрическа платформа, AmpR Small Renault 5 E-Tech electric е първият автомобил, който включва Reno, интерактивния аватар на Renault. 

Renault 5 E-Tech electric е автомобил като никой друг. За Renault Group той въплъщава стратегическия план Renaulution, както и индустриалното обновление и електрическия преход на емблематичната марка.

Разработен чрез иновативни методи, серийният модел притежава цялата магия и очарование на концептуалния автомобил. Той е създаден само за три години вместо обичайните четири. 

За да постигне този резултат в сегмента на малките достъпни градски автомобили, Групата черпи от богатия си експертен опит и по-специално от този на Renault и Ampere, дружеството на Renault Group, специализирано в електрически превозни средства и софтуер.

За този проект Групата разчита на своята нова специализирана в различни области организация, създадена да бъде в крак с технологичните промени в този сектор чрез гъвкав, иновативен и ефективен подход. Например Ampere носи на Renault неоспоримо конкурентно предимство с бързото развитие на оригинална платформа, предназначена за малки електрически превозни средства, заедно със силна европейска индустриална екосистема. В резултат на това Renault успява да разработи нова гама от атрактивни електрически превозни средства, оглавявана днес от Renault 5 E-Tech electric.

Renault 5 E-Tech electric въвежда ново променливотоково двупосочно зарядно устройство, съвместимо с технологиите V2L (vehicle-to-load) и V2G (vehicle-to-grid). Тази новаторска система ще стане широко използвана. Тя ще направи автомобила реален играч в енергийната екосистема, подавайки безвъглеродна електроенергия обратно в мрежата. В резултат на това потребителите ще се радват на значително намаляване на сметките си за електроенергия.

Под предния капак двигателят на Renault 5 E-Tech electric е по-компактен от тези на Megane E-Tech electric и Scenic E-Tech electric, върху които е базиран. Той остава верен на предпочитаната от Renault технология за синхронен двигател с навит ротор. Тъй като няма постоянни магнити, той не използва редкоземни елементи, като по този начин намалява екологичния си отпечатък. Надграждайки опита на своите предшественици по отношение на издръжливост, двигателят ще се предлага в три варианта на мощност: 110, 90 и 70 кВт.

Renault 5 E-Tech electric е функционален автомобил – у дома в града или по откритите пътища, благодарение на своето 11 кВт AC зарядно устройство, 80 или 100 кВт DC зарядно устройство и батерия с капацитет до 52 кВтч, осигуряваща му пробег до 400 км по WLTP. Рядкост в сегмента на електрическите градски автомобили, той може дори да тегли ремарке с капацитет за теглене от 500 кг.