fbpx Започнаха поръчките за EQE SUV от Mercedes-EQ и Mercedes-AMG | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Започнаха поръчките за EQE SUV от Mercedes-EQ и Mercedes-AMG

етикети

В България вече се приемат поръчки за изцяло електрическия EQE SUV от Mercedes-EQ и Mercedes-AMG. Това е многофункционалният вариант на ексклузивния бизнес авангард EQE. Както бизнес лимузината, той притежава всички ключови иновации на EQS, като в същото време е по-динамичен от EQS SUV.

Цените започват от 188 400,00 с ДДС за EQE 350 4MATIC, 201 300,00 за EQE 500 4MATIC и 233 400,00 за Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC.

При EQE SUV линията Electric Art както за интериора, така и за екстериора, вече е част от серийното оборудване. Стандартното оборудване за пазара включва също изскачащи дръжки на вратите, пакет Дисплеи с 12.3-инчов дисплей за шофьора и 12.8-инчов OLED централен дисплей, пакет Паркиране с камера 360°, AIRMATIC въздушно окачване, фарове DIGITAL LIGHT, пакет "ENERGIZING AIR CONTROL Plus" с HEPA филтър и пакет "Смартфон интеграция". Опционално се предлага услуга за цифрово прехвърляне на ключа. Термопомпата, която също е част от серийното оборудване, повишава климатичния комфорт и ефективността, като остатъчната топлина от електрическото задвижване и високоволтовата батерия се използва за отопление на купето. Това драстично намалява потреблението на енергия от батерията, като по този начин увеличава пробега на електромобила.

Обширната гама от асистиращи системи, подпомагащи шофирането, включва активен асистент за поддържане на лентата, активен асистент за дистанция DISTRONIC и асистент за мъртва точка.

При Mercedes-EQ автомобилите по-важните елементи от оборудването са систематизирани в отделни пакети. Това са Advanced Plus (серийно оборудване), Premium и Premium Plus, като всеки надгражда предишния и зависят от избрания модел.

При EQE 43 4MATIC от Mercedes-AMG, например, пакетът Premium е стандарт. Той включва Burmester® 3D съраунд звукова система, панорамен плъзгащ се покрив и специфичната функция AMG Track Pace. В допълнение, този модел вече има завиваща задна ос с максимален ъгъл на завиване от 9 градуса и DIGITAL LIGHT с функция за проекция на пътното платно.