fbpx Електрическият Volkswagen ID.4 вече е в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Електрическият Volkswagen ID.4 вече е в България

На специално събитие ID.4 дебютира в България, малко след като победи в конкурса „Световен автомобил на годината”. Това е и първият SUV модел на Volkswagen с изцяло електрическо задвижване, който влиза в надпреварата на големите автомобили.

ID.4 има осем предварително конфигурирани варианта -  Pure, City, Pro, Life, Business, Family, Tech и Max. Тази стратегия има за цел да направи структурата на моделната гама по-ясна и разбираема за клиентите.

У нас моделът се предлага с мощност от 148 к.с., 170 к.с. и 204к.с. Топ версията ID.4 GTX, която е със задвижване на четирите колела, се очаква през лятото, като ще е мощност 300 к.с. и ускорение до 100 км/ч за 6,2 секунди.

Изцяло новият кросоувър е 11-киловатово вградено зарядно, което позволява зареждане в домашната мрежа за около 7,5 ч, докато на бърза зарядна станция зареждане с до 125 кВт зареждане от 5 до 80% може да стане само за 38 минути.

ID.4 предлага нов дизайн, който се отличава с мощни пропорции и футуристично излъчване. Неговият изчистен стил с плавни линии и форми е вдъхновен от природата и осигурява много добра аеродинамика с коефициент на въздушно съпротивление от 0,28.

Борда е организиран в концепцията Open Space. Конструктивната архитектура на ID.4 с нейното дълго междуосие създава изключително просторен интериор с размери и обеми, ставними с тези на конвенционален SUV модел от горнияавтомобилен клас.

Базовата цена на модела в България с батерия с капацитет 52 kWh започва от 70 390 лв. с ДДС. Моделът със същата батерия и 170 к.с. струва 73 280, а версията с батерия 77 kWh (204 к.с.) започва от 85 830 лв.