fbpx Veni, vidi, vici или как станахме шампиони в Dacia Touristic Rally | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Veni, vidi, vici или как станахме шампиони в Dacia Touristic Rally

Veni, vidi, vici или "Дойдох, видях, победих" – това е прословутата фраза, която някога е казал Юлий Цезар за бързата си победа в битката при Зела. Е, отборът в който е и нашият главен редактор Ина Георгиева стана победител в третото издание на Dacia Touristic Rally за един ден. Заедно с колегите си Красимир Ръджов (Club S1) и Леонид Селиктар (Auto Press) те завоюваха категорична победа и се качиха на най-високото стъпало на стълбицата с общо 188 точки. Класиралите се на второ и трето място събраха съответно 160 и 150 точки. 

Това е втората победа за този отбор, след изключителното си представяне в първото издание на надпреварата през 2014. През 2018 отборът бе в непълен състав и многото технически проблеми попречиха да защитят шампионската титла.

 

Надпреварата, в която се състезават автомобилни журналисти се организира от Renault-Nissan България с автомобили Dacia в партньорство със Safety Driving Academy, като маршрутите се подготвят от осемкратният рали шампионна България Димитър Илиев.

 

Тазгодишното издание се проведе в един ден, но въпреки това градусът на емоциите беше висок. Участниците имаха възможност да покажат познанията си за български забележителности, навигационни умения, стратегически решения и шофьорски възможности. Ралито се провежда при стриктно спазване на пътните правила, като за всяко нарушение се отменят точки, тъй като колите се следят с GPS.

 

Отборите получиха списък на старта със забележителности в България, всяка от които носи 10, 20 или 30 точки. Целта на надпреварата е за определено време да се посетят възможно най-много от тях и тук от най-голямо значение е изграждането на стратегически план за възможно преминаване през тези, които носят най-много точки .

 

В списъка бяха включени 27 места с различен брой точки, сред които бяха Боянската църква в София, гребната база в Пловдив, манастир Седемте престола, крепост Цали Мали град в Белчин, Калето в Мездра, язовир Сопот, Дом на хумора и сатирата в Габрово, Троянският манастир, Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“, исторически музей в Севлиево и други.