fbpx Nissan представя 6 електрифицирани модела през 2022 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Nissan представя 6 електрифицирани модела през 2022 г.

Nissan представян новата си електрифицирана гама, състояща се от 6 модела, които ще бъдат пуснати в продажба в рамките на 2022г.

Следвайки решението си да не инвестира в EURO 7, Nissan спира въвеждането на пазара в Европа на леки автомобили с ДВГ от 2023г. Предприемайки тези смели стъпки очакванията на компанията са 75% от продажбите за Европа до 2026г. да са електрически автомобили, а пълна електрификация на портфолиото да бъде достигната до края на десетилетието.

Това съобщение играе ключова роля в изпълнението на дългосрочния план за развитието на компанията, известен като „Ambition 2030”.

С новата електрифицирана гама, Nissan предоставя повече възможности за избор, повече вълнение и по-голяма достъпност от когато и да било досега. С въвеждането на хибридната технология в Juke, e-POWER при Qashqai и X-Trail, както и с лансирането на изцяло електрическата Ariya, 2022 се превръща в повратна точка за  Nissan по отношение на електрифицираните предложение към клиентите.  

JUKE Hybrid

JUKE Hybrid предлага интегрирано, електрифицирано преживяване, с двигател с многомодулно задвижване и интелигентна скоростна кутия, предлагащи чисто електрическа мощност или комбинация от ДВГ и електромотор. Иновативната технология e-Pedal Step позволява на водача да ускорява или намаля скоростта с помощта на само един педал, повишавайки по този начин комфорта и удобството по време на шофираме.

Новият Qashqai с e-POWER

Надграждайки наследството си на пионер в света на кросоувърите, изцяло новият Qashqai извежда удоволствието от шофирането на ново ниво, благодарение на иновативната технология за задвижване - e-POWER.

Тази система, разработена изцяло от Nissan, предоставя неповторимото усещане от шофирането на изцяло електрически автомобил, без необходимостта от спиране за зареждане на батерията. 100% електрически мотор задвижва колелетата за плавно и моментално ускорение, докато малък, изключително ефективен ДВГ зарежда батерията по време на движение, като по този начин напълно отменя необходимостта от спиране за зареждане на батерията и елиминира всякакви притеснения по отношение на автономността.

Новият X-Trail с e-POWER

Изцяло новият Nissan X-Trail предлага смел, нов подход при семейния кросоувър, снабден с иновативната система e-POWER и оборудван с технология за задвижване и контрол на 4-те колела - e-4ORCE.

Водачът разполага с невероятна динамика и безпроблемно управление, осигурени от системата e-POWER. e-4ORCE гарантира тишина и комфорт, благодарение на двата електрически мотора, задвижващи всички колела.

В комбинация, двете системи гарантират вълнуващо усещане за сигурност и комфорт у водача, разкривайки пред него предимствата и ползите от електрическата мобилност.

Nissan LEAF

Първият в света масов, изцяло електрически автомобил Nissan LEAF направи революция и трасира пътя на електрическата мобилност. От лансирането през 2010г.  досега от модела са продадени над  577 000 единици, с които са изминати над  9 милиарда километра с нулеви емисии.

Nissan доразви опита си с електрическите автомобили чрез LEAF, като постоянно усъвършенства успешната формула в продължение на десетилетие, опитвайки се да направи електрическите автомобили достъпни за масовия потребител. LEAF, модел на година 2022 предлага още по-завладяващ дизайн, безпроблемна свързаност и ефективни опции за задвижване.

Nissan Ariya

Отбелязвайки нова глава по пътя на Nissan към електрификация, Ariya е първият изцяло електрически купе-кросоувър, стъпващ върху уникалната CMF-EV платформа, разработена от Nissan за нуждите на Алианса, Ariya е най-върховното електрическо изживяване. Тя въплъщава японските гени на Nissan, предлага изключително динамично пътно поведение и може да се похвали с един от най-просторните интериори в сегмента.

Предефинирайки напълно електрическата мобилност Ariya ще се предлага и със системата за задвижване на всички колела e-4ORCE – перфектният баланс между мощност и контрол. Системата за задвижване с два електромотора гарантира незабавна реакция и моментално ускорение при всяка ситуация на пътя.

Nissan Townstar

Следващото поколение напълно електрическо предложение в LCV сегмента от Nissan - Townstar - е разработен с идеята да е надежден, ефикасен и устойчив бизнес партньор, оптимизиран така, че да посрещне постоянно променящите се нужди и очаквания на клиентите.

Използвайки синергията с платформата на Алианса, моделът е проектиран така, че да съчетава ефективност и практичност. Оборудван с изцяло електрически двигател с WLTP комбиниран пробег до 300 км и пакет от над 20 технологични функции, новият Townstar е идеален за доставки в градска среда, подпомагайки устойчиви бизнес операции и ускорявайки пътя към пълна електрифицирана мобилност.