fbpx PEUGEOT INSTINCT CONCEPT представя IoT | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

PEUGEOT INSTINCT CONCEPT представя IoT

Автономните автомобили са следващата автомобилна революция.За първи път досега автомобил идва с функционална интегрирана платформа IoT, Artik Cloud на Samsung, която свързва автомобила с облака на потребителя. Копцептът работи в пълна хармония с целия набор свързани устройства, за да създаде съвсем нов подход към мобилността. Автомобилът интегрира данните, които потребителят иска да сподели с него, от смартфона му, смарт часовника му или от системите за домашна автоматизация. Той предоставя и редица нови начини на ползване за дома, офиса или свободното време. Интуитивният PEUGEOT i-Cockpit интерпретира по нов начин купето, за да отговаря на нуждите на автономния автомобил. Интерфейсите могат да бъдат конфигурирани – преди, по време и след ползване – според избрания режим и профила на потребителя.

 

Устройството i-Device е разположено до 9,7-инчовия екран на централната конзола и може да бъде използвано за управление на автомобила по всяко време. С едно докосване може да се изпреварите автомобила отпред или да превключи от режим Soft на режим Sharp.

В режим Drive холографският клъстер извежда данните в работен режим: скорост на автомобила, разпределението между двете енергии, използвани при силовото задвижване PHEV, ниво на батерията и т.н. Дигиталната функция за обратно виждане уведомява водача за наличието на автомобил в мъртвата зона на видимост.


В режим Autonomous тези функции включват друга информация като разстоянието, изминато досега и оставащото време на пътуване. В автономен режим водачите могат да зададат команда или да направят маневра чрез i-Device на централната конзола.

Под предния капак са скрити 300 к.с., предоставяни от силовото задвижване PHEV.