fbpx Феновете на Opel се събраха на четвърти събор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Феновете на Opel се събраха на четвърти събор

Феновете на Opel се събраха на четвърти събор

Над 750 посетители и участници се включиха в четвъртият национален събор на Opel, провел се на писта Дракон до пловдивското село Калояново. Началото бе дадено с електрическата Ampera, която вече се предлага на българския пазар. След нея се включиха няколко изключително запазени ретро автомобила, символизиращи миналото на 150 годишната марка.
В първия ден се проведе така наречения „дървен драг” (теглене на автомобил) – игра за публиката. За състезанията се записаха и бяха одобрени за участие 38 автомобила. Вторият ден на събора продължи със състезания и награждаване на победителите в различните дисциплини.
Другите надпревари бяха Драг, Оpel Спийд Атак и Майсторско шофиране. Разбира се на събора се проведе и „Ретро рали” под формата на състезание за издържливост.
За „Автомобил на събора 2012” беше избран представител на второто поколение Astra, а за „Ретро автомобил на събора 2012” – Opel Manta. Един от официалните дилъри на марката Дженеръс Ауто осигури наградите за победителите в състезанията.