fbpx Нови линейки Ford за Министерство на здравеопазването | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нови линейки Ford за Министерство на здравеопазването

На официално събитие в автосалона на Мото-Пфое, Заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и управителят на автомобилната компания Димо Николов връчиха ключовете от линейки Ford на регионални звена на Спешна медицинска помощ. Регионална Здравна Инспекция – Хасково и Регионална Здравна Инспекция – Ловеч получиха ключовете от трансформираните в линейки Transit и Custom – представители на изцяло новата лекотоварна гама на Ford.

„По нашите пътища се движат над 100 линейки Transit. Надяваме се в бъдеще, с програмите, които има Правителството, тези наши автомобили, доказали се в годините назад, да стават повече и повече и да имаме още по-високо ниво на здравно обслужване“, заяви Димо Николов. „Тези линейки, които виждате тук, са с най-високо ниво на оборудване, start-stop система на двигателя, която намалява разхода на гориво, специална електрическа платформа, на която е монтирана носилката и разполагат с автономна охлаждаща и отоплителна система“.

„За нас е изключително важно екипите на Спешна помощ да работят в условия на сигурност и комфорт. Защото в едни такива условия те могат да оказват качествена спешно-медицинска помощ и да помагат на своите пациенти“, сподели д-р Ваньо Шарков. „Ние имаме готовността и сме разработили система през европейското финансиране, която да започне обновяване на целия автопарк на Спешна медицинска помощ, защото за нас от първостепенно значение е бързият достъп на пациентите до системата на Спешна помощ. И през оборудването и транспорта да създадем едни по-добри условия за работата на Спешна помощ работа.“

Трансформацията на линейките Ford се извършва в България с първокласни материали и технологии, като санитарните автомобили отговарят на изискванията на стандарт БГ ЕN 1789:2007+А1:2010 и Директива 93/42/ЕЕС. Мото-Пфое в партньорство с водещи компании за трансформации и производители на специализирани детайли и агрегати, са в състояние да трансформира автомобили във всички класове линейки – А, B и C. Това помага да се посрещнат лимитираните бюджети и ресурси на МЗ.

Носилката е монтирана върху електрическа-механична платформа, осигуряваща движение нагоре и надолу с лесно достъпни контролни механизми. Освен основната, линейките са снабдени още със сгъваема носилка "столче" и носилка “board type” за пациенти с травми на гръбначния стълб. Тя е със здрава лека конструкция, проницаема за рентгеновите лъчи и е по-лека от водата.

Санитарният отсек е с добра акустична, термична и хидро изолация. Притежава автономни отопление и охлаждане, като отоплителната и охладителна система отговарят на EN 1789:2007. Вентилационната система е двупосочна – нагнетателна и изсмукваща. Тя осигурява минимум 20 промени на въздушния обем за час, когато автомобилът е в покой. Линейките са оборудвани с изцяло LED осветление – отвън и отвътре – за по-дълъг живот и по-ниска консумация на енергия.