fbpx Поръчките за новият Audi A3 и A3 allstreet | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Поръчките за новият Audi A3 и A3 allstreet

етикети

Автомобилът, с който Audi създаде компактния премиум клас през 1996 г., A3, е по-спортен, по-комфортен и по-дигитален от всякога, благодарение на авангардния си дизайн, значително разширеното стандартно оборудване и новите материали и предложения. Приложенията, които могат да се използват директно на дисплея на автомобила, избираемите анимирани подписи на дневните светлини и възможността за добавяне на функции на автомобила при поискване (Functions on Demand) по всяко време, позволяват висока степен на персонализация.

A3 allstreet, отличителният кросоувър от семейството на A3, е нов на пазара. Със своя характерен офроуд вид, три сантиметра по-висок пътен просвет в сравнение с A3 Sportback и повдигната позиция на седалката, автомобилът предлага усещане за шофиране като при SUV, съчетано с висока функционалност

По-спортен от всякога: екстериорът на Audi A3

По-динамичен - по-прогресивен - по-емоционален: Това е характерът на моделите A3 Sportback и лимузина след обновяването на модела. Шестоъгълната трапецовидна радиаторна решетка без издадена рамка има нова структура и е значително по-плоска и по-широка. Тя доминира в предната част и, в допълнение към големите ъглови странични въздухозаборници, ясно символизира спортния характер на компактните модели. Забележителният преден спойлер свързва двата въздухозаборника и създава за спортна ниска визия на Audi A3. Същото важи и за задната част, която е особено спортна с новата си броня и отличителен дифузьор. 

Офроуд визия и увеличен пътен просвет: новото Audi A3 allstreet

"Audi A3 allstreet се отличава от останалите модели от семейството на A3 още на пръв поглед", казва Щефан Фар-Бекер, ръководител на екипа за външен дизайн в AUDI AG. "Като кросоувър в премиум компактния клас, той има напълно уникален външен вид.

Това е постигнато, наред с други мерки, чрез вертикално подчертаване на матовочерната Singleframe. Голямата осмоъгълна радиаторна решетка със структура на пчелна пита е разположена по-високо, отколкото при A3 Sportback, като по този начин кросоувърът се доближава повече до моделите Q. Уникалните за Allstreet три вдлъбнатини отпред и отзад подсилват офроуд характера. В предната част жлебовете са интегрирани в характерния ръб на спойлера, който напомня на плъзгаща се плоча, а в задната част в дифузьора е част от солидно проектираната задна броня.

Черни лайстни на праговете  и декоративните елементи в долната част на вратите подсилват мощния външен вид на автомобила и визуализират увеличения му пътен просвет. Окачването на A3 allstreet се отличава с 15 мм по-висока височина на возене в сравнение със стандартното окачване на A3 Sportback. Окачването на A3 allstreet е с 15 мм по-високо от стандартното окачване на A3 Sportback. И за двата модела като опция се предлагат 18- и 19-инчови колела.

Благодарение на леко повдигнатата позиция на седалката, A3 allstreet предлага по-голям комфорт при влизане и излизане от автомобила и по-добро управление на пътя. Както и при A3 Sportback, багажното отделение е с вместимост 380 литра, а при сгъната задна седалка - до 1200 литра. Моделът разполага с релси на покрива като стандартно оборудване. Опционалните характеристики включват електрическа задна врата, подвижен теглич и пакет за съхранение и багажник. Последният дава възможност на клиента да съхранява дребни предмети в мрежи, прикрепени към облегалките на предните седалки, или в отделението от страната на водача. Мрежата в багажника предотвратява разместването на по-големи багажни единици по време на път.

В Европа моделите A3 първоначално се предлагат с два варианта на двигател и трансмисия. 35 TFSI  с 1,5-литров двигател с мощност 110 kW (150 к.с.) и се предлага като автоматична версия със седемстепенна S tronic скоростна кутия, включително мека хибридна технология.

Дизеловият вариант е 35 TDI с мощност от 110 kW (150 к.с.) и седемстепенна S tronic скоростна кутия. Допълнителни бензинови и дизелови варианти за A3 Sportback и A3 Sedan ще се предлагат през второто тримесечие. В края на годината към гамата ще бъде добавен и plug-in хибриден модел.