fbpx Citroën представи новото си лого и нова корпоративна идентичност | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Citroën представи новото си лого и нова корпоративна идентичност

етикети

Днес Citroën разкри новата си свежа корпоративна идентичност и лого. Новият облик преосмисля оригиналното лого, прието за първи път от основателя Андре Ситроен, вдъхновен от успеха на първата му металообработваща компания, произвеждаща зъбни колела с форма на шеврон „рибена кост“.

Познатата и техническа референция „deux chevrons“ остава в сърцето и идентичността на Citroën оттогава.
Елегантната нова емблема показва прехода и еволюцията на марката и ще дебютира в края на септември на един изключително интересен концептуален автомобил от семейството на Citroën. Поетапно, новото лого ще бъде поставяно на всички серийни и концептуални модели на Citroën от средата на 2023 г. Изразителният вертикален о ще даде нова посока на развитието на дизайна, в който визуално отличаващата се емблема ще се превърне в незабавно разпознаваем отличителен елемент на всички модели на Citroën.

Допълнение към новото лого е и появата на нов подпис на марката, който обещава „Нищо не ни движи като Citroën“.

​​​​​​​

Ключова цел е била да се въплътят елементи, вдъхновени от по-близки до потребителите неавтомобилни марки, включително козметика и облекло, за да се предаде по-топъл израз на марката, който е приятен и галещ погледа, дори поставено в различни условия.
Например, новата идентичност е внимателно изработена с изчистен и опростен потребителски интерфейс, предоставящ на клиентите повече спокойствие, като целта е да се подобри цялото им дигитално преживяване със Citroën, от хола до шоурума.

Особено внимание е отделено на дизайна, за да се гарантира, че дигиталното изживяване отговаря на очакванията на новите клиенти за ергономичност и естетика – включително предоставяне на опция за „тъмен режим“ – и напълно отговаря на нарасналите нужди и изисквания за онлайн продажби.

Освен това се разработва и нов анимационен език за интегриране на новата идентичност във всички точки за цифрова интеракция, както вътре в автомобила чрез HMI екрани, така и извън приложението My Citroën, предоставяйки на клиентите обогатено и консистентно Citroën изживяване.

Новата идентичност също ще се разшири отвъд дигиталната среда и използването на новото лого в автомобилите, за да обхване всички елементи на корпоративната идентичност на компанията, от мърчандайзинг и документация до търговско представителство и означения на корпоративни сгради. Цялата нова идентификация ще бъде по-лека и енергоспестяваща, както и без хром, за да се увеличи
рециклируемостта.
Свежа, опростена цветова палитра и нов шрифт, разработени от настоящите патентовани шрифтове на Citroën, ще допълнят логото и допълнително ще подобрят новата идентичност на марката.