fbpx Оpel отвори вратите на новия си дом в София. „София Франс Ауто“ с първи мултибранд център | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Оpel отвори вратите на новия си дом в София. „София Франс Ауто“ с първи мултибранд център

„София Франс Ауто“ АД (SFA) откри автосалон на Opel в обновения си търговско-сервизен комплекс „Ес Еф Ей Ритейл-3“ на бул. „Ботевградско шосе” 459 в София, който досега представяше само марките Peugeot и DS Automobiles. Комплексът е преустроен да отговаря на най-новите стандарти на Stellantis за мултибранд център, предлагайки всички удобства за клиента в една модерна среда.

Инвестицията е на стойност 1,2 млн. лева и e насочена към обособяване на шоурум на Opel, модернизиране на шоурума на Peugeot, както и към професионално оборудване и софтуерен лиценз за сервизната част, където ще се обслужват и ремонтират не само автомобили с марка Opel, Peugeot и DS Automobiles, но и Citroen.

„Клиентите винаги са били впечатлени от капацитета ни да представим и обслужваме предлаганите от нас автомобили”, казва управителят на “Ес Еф Ей Ритейл-3” Ивайло Гергов, за когото клиентското задоволство е най-важно. „Моментът е изключително подходящ за разширяване на портфолиото. Включването на Opel, особено във фазата на подем на марката, ни дава гъвкавост и пазарни възможности, с които малко дилъри могат да се похвалят. 

Новият дом на Opel, чийто шоурум се простира на площ от 336 кв.м от общо реконструирани 5632 кв.м разгъната площ, е изграден за около една година. Още с влизането в него се забелязва отличителното присъствие на най-актуалните модели автомобили Opel: шесто поколение Opel Astra, което бе представено малко по-рано на столичния автосалон, както и Opel Mokka и Opel Grandland. Всички те са с новия дизайнерски стил на оформление на предната част на колата „Opel Vizor“, който е бъдещото лице на марката. 

„Opel е германският автомобил в пълния смисъл на думата – символ на немските технологии, на вниманието към детайла и прецизността с акцент върху здравината и достъпността на иновациите за широката аудитория”, отбелязва Вихрен Горанчев, Бранд директор на Opel към SFA. „Затова тази марка има здрави корени и стабилно бъдеще у нас. Обичана е и е търсена от клиентите и има с какво да ги изненада приятно. Прогнозите ни
за развитието ѝ са да постигне удвояване на пазарния си дял през 2024-а, като София отново да е първа по продажби в страната с 60-65% от всички реализирани автомобили. В дългосрочен план ще положим усилия да завоюваме обратно челни позиции, каквито Opel е заемала немалко години през историята си.“, допълва Горанчев.

„София Франс Ауто“ (SFA) е официален вносител на Peugeot вече 30 години. През 2019 година става официален вносител на DS Automobiles, a през 2021 година присъединява към портфолиото си Opel и Citroen. Търговската и сервизна мрежа на SFA за четирите бранда наброява 36 дилърства, от които 11 са собствени, обединени под марката SFA Retail. „Ес Еф Ей Ритейл –3“ в София е първият център в България по новата мултибранд концепция на Stellantis. Преминаването към нея скоро ще обхване и други центрове от мрежата на SFA.

До две седмици ще бъде открит новият SFA Retail - комплекс във Велико Търново, uойто ще предлага продажба и оторизиран сервиз на Peugeot, Citroen и Opel. Предстоящо е и откриването на шоурум на Opel в SFA Retail в Бургас, който също ще бъде оторизиран сервиз и за трите марки.

От 1 юли и в Стара Загора фирма „Нова Кар“, новият оторизиран дилър за Peugeot и Opel, стартира дейност в нов мултибранд център.

До края на годината марката Citroen ще бъде добавена към настоящите центрове на Peugeot в София – „Ес Еф Ей Ритейл –1“ на бул. „Цариградско шосе“ и „Ес Еф Ей Ритейл –2“ на бул. „Петър Дертлиев“ – „Люлин“.