fbpx SEAT ще пусне шест електрически и хибридни модела до 2021 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

SEAT ще пусне шест електрически и хибридни модела до 2021 г.

SEAT представи своята електрическа стратегия, която до началото на 2021г. ще включва шест електрически и хибридни модела. Електрическите версии на Mii и el-Born ще бъдат първите два напълно електрически модела на марката, а новото поколение Leon и Tarraco ще имат хибридна версия. Също и CUPRA Leon и CUPRA Formentor ще имат и хибриден вариант. Президентът на SEAT Лука де Мео обяви днес на годишната прес конференция на компанията, че CUPRA Formentor, новият CUV, който бе представен на автомобилното изложение в Женева, ще бъде произвеждан във фабриката в Марторел.

За първи път в историята на компанията SEAT ще разработи нова платформа за автомобили в сътрудничество с марката Volkswagen, по-малка версия на модулния комплект за електрическо задвижване (MEB), която ще ползват множество автомобили с размер около четири метра дължина от различни марки, включително SEAT. Целта на новата платформа е да се разработят достъпни електрически превозни средства, с начална цена под 20 000 евро. Повече от 300 висококвалифицирани инженери ще участват в този проект в Испания.

По време на представянето на резултатите от седалището на SEAT в Марторел, изпълнителният директор на компанията Лука Де Мео заяви, че „SEAT вече има по-ясна роля във Volkswagen Group и благодарение на постигнатите резултати, ние спечелихме новата платформа за електрически автомобили.“ „За първи път Техническият център на SEAT ще разработва платформа, която може да се използва и от други марки по целия свят“, добави де Мео.

Главният изпълнителен директор на Volkswagen AG д-р Хърбърт Дийс присъства на презентацията и подчерта ролята на SEAT във Volkswagen Group: „SEAT е ключов елемент за бъдещето на Volkswagen Group. Той е успешен и важен играч, базиран на тясно сътрудничество и съвместни технологии и разработване на продукти в рамките на групата.” Д-р Дийс добави, че„ малката електрическа платформа е чудесна илюстрация за това. Тя ни дава възможност да реализираме първото електрическо превозно средство, което е специално проектирано за градски пътувания, достъпно за по-малко от 20 000 евро. Това е демократизиране на устойчивата мобилност. "

Електрическата офанзива достига по-далеч от новите модели и включва стратегия за микромобилност, която, както обяви главният изпълнителен директор на SEAT по време на Световния конгрес за мобилност, ще бъде водеща за Volkswagen Group. Наскоро представеният концептуален автомобил Minimó играе роля в тази стратегия и електрическият скутер на SEAT eXS са два примера за решения за градска микромобилност, предложени от компанията.

Според Лука де Мео, „2018 е най-добрата година в историята на SEAT. За първи път имаме добри продукти в най-печелившите сегменти, което ни накара да станем една от най-бързо развиващите се марки в Европа през последните три години. Започналата през 2016г. офанзива на SUV надмина нашите най-оптимистични очаквания и един от всеки три продадени автомобила през изминалата година влезе в тази категория. SEAT сега може да погледне бъдещето право в очите. "