fbpx Renault Group представи електрическото си настояще и бъдеще | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Renault Group представи електрическото си настояще и бъдеще

На специално събитие снощи Лука де Мео, главният изпълнителен директор на Groupe Renault представи своята електрическа революция и показа два впечатляващи модела - Megane eVision и Dacia Spring Electric

Преди 10 години Renault лансира първото ZOE. Днес 350 000 електрически автомобила от 8 различни Renault модела обикалят света. В допълнение към електрическата си гама, Groupe Renault предлага гама от хибридни и plug-in хибридни версии за Clio, Captur, Megane и Megane Grandtour със своята технология E-TECH Hybrid и Plug-in Hybrid, която скоро ще бъде налична и за Renault Arkana.

Днес компанията се ангажира да постигне нулев въглероден отпечатък в Европа до 2050 г. До 2030 г. Groupe Renault цели да намали CO2 емисиите си с 50% в сравнение с 2010 г., а до 2022 г. всички нови модели, които се лансират на пазара, ще имат електрическа или електрифицирана версия.

Megane eVision

Megane eVision е иновативен демонстрационен автомобил, който е не само утопичен, но и амбициозен. Той предвещава най-новото в гамата електрически автомобили, базиран на изцяло новата модулна платформа CMF-EV, на която ще бъдат изградени бъдещите изцяло електрически автомобили на Renault. Проектирана е от Renault-Nissan-Mitsubishi.

Megane eVision символизира преоткриването на основния пазар на Renault. Той олицетворява бъдещето на категорията „компактни“ автомобили, в която моделът се откроява с комфорта и интериорните си размери. Megane eVision продължава историята на Megane, водещият модел в компактната гама на Renault от 25 години, и го утвърждава стабилно в съвременния свят.

Този демонстрационен автомобил въплъщава първата стъпка в пробив, който е едновременно емоционален (дизайн), иновативен (интериор) и технологичен (електрически), и който пристига в момент, когато нуждите на клиентите също се променят. С него Renault продължава да играе ролята на новатор и създател на автомобили за живот. Това е възможно чрез подобряване на това, което винаги е било силата на Megane, еталон в своя сегмент: удоволствие от шофирането, комфорт и спокойствие. И чрез добавяне на основни нови предимства, като „любимия“ дизайн, нова интериорна дължина и всички предимства на електрическите задвижвания.

Dacia Spring Electric

Сега Dacia пише нова глава в своята история с представянето на първия си напълно електрически модел. Новост на пазара на електрически градски автомобили, обявена през март 2020 г. с премиерата на демонстрационния автомобил Dacia Spring Electric.

Dacia Spring Electric ще се предлага в стандартната си версия, както и две нови версии за нови мобилности: версия, адаптирана за споделена електрическа градска мобилност, и лекотоварен автомобил за куриерски доставки без вредни емисии.

Dacia Spring Electric ще бъде лансирана през пролетта на 2021 г. с опростена гама и търговско предложение: батерия, включена в цената и две нива на оборудване.

Неговият дизайн включва елементи от света на SUV автомобилите, като по-широки арки на колелата, покривни греди, подсилена предна решетка, задна защитна кора и висок пътен просвет (150 мм не натоварен). Въпреки това моделът е със скромни размери: само 3,73 м дължина, 1,62 м широчина (без страничните огледала) и 1,51 м височина.

Лекият и компактен Spring Electric има пробег от 225 км по цикъл WLTP и 295 км по цикъл WLTP City (цикъл на одобрение, който включва само градската част от цикъла на одобрение), гарантиращ голяма гъвкавост на използване както в градски, така и в крайградски райони.