fbpx Peugeot се стяга да отбележи 210 годишната си история през септември | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Peugeot се стяга да отбележи 210 годишната си история през септември

етикети

На 26 септември 2020 г. PEUGEOT ще даде начало на честванията на 210 години от създаването на марката. За отбелязване годишнина е проектирано специално лого от дизайнерите на студиото PEUGEOT Design Lab. То ще идентифицира всички събития, свързани с това честване.

Лъвът, посланик на марката, е изобразен в профил и е подчертан със стрела. Това напомня най-старото съществуващо лого на PEUGEOT (регистрирано през 1858 г.), което символизира трите качества на трионите PEUGEOT, произвеждани от марката в самото начало: гъвкавост, сила на зъбците и скорост на рязане. Стрелата символизира идеята за скорост.

Надписът „210 години“ е препратка към историята на марката, но и към следващите 210 години. Черните и белите цветове на логото подчертават умереност и пестеливост, лайтмотива на PEUGEOT. Кръгът около Лъва утвърждава логото като емблема - етикет, който всеки ще се гордее да направи свой собствен. 

От 1 до 26 септември обществеността може да присъства на избора в стил „Шампионска лига“ на най-емблематичния PEUGEOT за последните два века. Ще има само един победител - този, за който е гласувала обществеността. В края на конкурса екипите на PEUGEOT Design, водени от техния директор Матиас ХОСАН, ще работят върху изненада, която ще бъде представена през октомври и която несъмнено ще бъде още едно бижу в богатото 210-годишно съществуване на марката.

Кулминацията на тържествата ще бъдат две ексклузивни дигитални събития - на 24 септември - дигитално събитие, запазено за медиите в сутрешните часове и за дилърската мрежа в следобедните часове и на 26 септември, датата на 210-тата годишнина - дигитално събитие за социалните мрежи, което ще се излъчва в страниците на марката в Twitter, Instagram, Facebook и Linkedin. Няколко изненади ще очакват публиката през тези два дни.

Входът за Музея на приключението PEUGEOT в Сошо се предлага на обществеността на символична цена от 1 евро през месеците септември и октомври. Той е един от най-важните обекти в източна Франция, който свидетелства за двувековната индустриална сага на лъвската марка. 

И накрая, изданието за 2020 г. на Международната среща на приключението Peugeot (International Adventure Peugeot Meeting - IAPM) ще се проведе на 2, 3 и 4 октомври в Сошо. В него ще се включат 130 екипажа - от PEUGEOT 201 до PEUGEOT RCZ - за 300-километрово рали из провинцията на департамента Ду за 3 дни.