fbpx В Германия са регистрирани 10 хил. изцяло електрически MINI през 2021 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

В Германия са регистрирани 10 хил. изцяло електрически MINI през 2021 г.

Германия е най-големият пазар в света за напълно електрическото MINI. Повече от едно на всеки пет MINI (23,6%) вече е напълно електрическо. MINI Electric е дериватът на семейството с най-голям обем и играе ключова роля за марката през 2021 г., осигурявайки ръст от +132%. С plug-in хибрида MINI Cooper SE Countryman ALL4* общите продажби на електрифицирани модели се увеличават с над 70% в сравнение с предходната година. Това означава, че всяко трето MINI (31%) е електрифицирано.

Продажбите на MINI през 2021 г. – нарастващ пазарен дял

Общо 43 004 MINI ** са регистрирани в Германия през 2021 г. Фон Мирбах обяснява: „В светлината на предизвикателната ситуация с доставките, фактът, че продажбите на MINI са само с 2,7% по-ниски в сравнение с предходната година, отразява силните оперативни резултати на целия ни екип. В резултат на това успяхме да продължим да увеличаваме пазарния дял на MINI в премиум сегмента.”

MINI става изцяло електрическо

MINI вече проправя път за утрешното електрическо бъдеще. Напълно електрическото MINI Cooper SE се произвежда в завода в Оксфорд. Следващото поколение на MINI Countryman също ще слезе от производствената линия в Лайпциг като изцяло електрически модел от 2023 г. През същата година производството на напълно електрически модели MINI, базирани на нова архитектура на електрически превозни средства, ще започне в Китай.

MINI Charging

Ентусиазмът за шофиране с електричество е устойчив, стига ежедневното зареждане да е лесно и удобно: MINI Charging предоставя на шофьорите на MINI в Германия гъвкави решения за зареждане у дома и на работното място, както и достъп до една от най-големите публични мрежи в Европа, с повече от 250 000 точки за зареждане.