fbpx Премиера за обновения Skoda KODIAQ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Премиера за обновения Skoda KODIAQ

етикети

Почти четири години след като ŠKODA пусна първия модел от своята SUV кампания, автопроизводителят усъвършенства постигналия глобален успех KODIAQ. Чешката марка е развила още повече емоционалния дизайн на KODIAQ, който може да се поръча и във вариант със 7 седалки, и е подобрила неговата аеродинамика.  За пръв път като опция в ŠKODA SUV се предлагат и иновативни full LED матрични предни светлини. Спортната топ версия KODIAQ RS е претърпяла не само визуална промяна, а е получила и нов, по-мощен TSI двигател. От юли 2021 г. обновеният KODIAQ ще се предлага с нива на оборудване Active, Ambition и Style, както и във варианти L&K, SPORTLINE и RS.

Нов дизайн на предницата и full LED матрични предни светлини

В резултат на развитието на дизайнерския език на ŠKODA, KODIAQ има още по-въздействащ и самоуверен вид. Обновеният модел ще се предлага с нива на оборудване Active, Ambition и Style, както и във варианти L&K, SPORTLINE и RS от юли 2021 г. Нивата на оборудване Active, Ambition и Style ще включват детайл с алуминиев ефект на предната и задната престилка, който придава на SUV модела още по-типичен офроуд стил.  Преобразената предница с повдигнат капак и новият, по-отвесен дизайн на радиаторната решетка ŠKODA, допринасят за по-дръзкия вид на KODIAQ. Големият SUV модел на чешкия автопроизводител има LED предни светлини в стандартното оборудване и за пръв път може да се оборудва с full LED матрични предни светлини.

Нови лети джанти с размери до 20 инча допълнително подчертават динамичния и забележителен вид на автомобила.  Специалните Аеро джанти, обновената предна и задна броня и новите заден спойлер в черен гланц и малки странични перки върху задния прозорец намаляват аеродинамичното съпротивление. KODIAQ RS сега разполага с отличителна, специфична за модела, предна броня с динамичен дизайн.

Нова визия на интериора и за пръв път - опционални ергономични седалки

ŠKODA издига вида и комфорта на интериора на KODIAQ на ново ниво като добавя нови декоративни ленти, допълнителен контрастен шев и разширени функции на LED амбиентното осветление.  За пръв път гамата от опционални екстри за големия SUV модел включва ергономични седалки от перфорирана кожа с многопосочно електрическо регулиране, вентилация и функция за масаж. Опционалните Eco седалки, налични за нива Ambition и Style, се предлагат с висококачествена тапицерия от рециклирани веган материали.  Аудио системата CANTON е друга опционална екстра, която сега предлага десет вместо предишните осем високоговорителя, в допълнение към централния говорител в арматурното табло и субуфера в багажника.

Опционален Виртуален кокпит и Система за защита на пътниците с разширени функции

Виртуалният кокпит с 10.25-инчов дисплей и четири различни изгледа се предлага опционално за повечето модели, но за KODIAQ RS е включен в стандартното оборудване. Шофьорите на RS и KODIAQ SPORTLINE имат един допълнителен избор за изглед - Спорт.

Гамата от асистиращи системи сега включва и разширена версия на Системата за защита на пътниците. Този нов вариант има допълнителни радарни сензори отзад, които да регистрират автомобили, представляващи опасност от сблъсък отзад.

Нов бензинов двигател за KODIAQ RS

Спортната топ версия KODIAQ RS има не само нова външност, а и нов двигател.  Бензиновият двигател 2.0 TSI е от EVO поколението на Volkswagen Group и има мощност 180 kW (245 PS), което го прави с 4 kW (5 PS) по-мощен от битурбо дизеловия двигател на своя предшественик.  Същевременно, този двигател е с над 60 kg по-лек от TDI двигателя. Заедно с новата 7-степенна DSG скоростна кутия, която е с 5.2 kg по-лека, този захранващ блок е още по-ефективен.  Другите два бензинови двигателя, 1.5 TSI с мощност 110 kW (150 PS) и 2.0 TSI с мощност 140 kW (190 PS), както и 2.0 TDI вариантите с мощност 110 kW (150 PS) и 147 kW (200 PS), също принадлежат към последното EVO поколение на Volkswagen Group.

 

Пускането на пазара на KODIAQ постави началото на много успешната SUV кампания на ŠKODA през 2016 г. Със своя впечатляващ, емоционален дизайнерски език, майсторска изработка и отлично съотношение между цена и качество, той веднага спечелили клиентите, автомобилните експерти и журналисти. Изключително обширното пространство, което този SUV автомобил предлага, с обща дължина от 4.70 m, е особено впечатляващо. С опционалния трети ред сгъваеми седалки, KODIAQ може да събере до 7 души. А като друга опция, със сгънати задни седалки, багажникът може да събере 2,065 l багаж