fbpx FIAT няма да произвежда повече сиви автомобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

FIAT няма да произвежда повече сиви автомобили

От днес FIAT спира производството на сиви автомобили. Това решение е продиктувано от желанието да се подчертае значението на цветовете в живота и да се препотвърди новото разбиране за италианския лайфстайл Dolce Vita, което е характерно за марката.

В действителност Италия е свързвана с ярки цветове. Морето на Италия, слънцето на Италия, земята на Италия, небето на Италия – тези пейзажи вдъхновяват FIAT за създаването на нови автомобили. Настоящата 2023-а е година на съществена промяна на марката и новата стратегия добавя поредна отличителна черта към нейните модели.

„Нарушихме правилата и решихме да спрем производството на сиви FIAT. Това е предизвикателно и радикално. Целта е да утвърдим FIAT като водеща марка на радостта, цветовете и оптимизма. Италия е страната на цветове, а от днес и автомобилите на FIAT също“, заяви Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT и главен маркетинг директор на Stellantis. „Нашето решение показва на хората ценностите на новия лайфстайл Dolce Vita и италианските гени, които FIAT олицетворява. Марката иска да вдъхнови хората да живият оптимистично и позитивно и това ще бъде една от мисиите на новия модел FIAT 600e – електрическият модел за семейства и приятели, който щебъде представен на 4 юли“, добави Оливие Франсоа.