fbpx Volkswagen ID.4 спечели титлата Световна кола на годината 2021 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Volkswagen ID.4 спечели титлата Световна кола на годината 2021

Новият напълно електрически ID.4 се пребори в сериозната конкуренция в глобален мащаб и триумфира в международния конкурс за наградите World Car Awards. Отличията за Световен автомобил на годината се връчват от жури, съставено от над 90 международни автомобилни журналисти от 24 държави, които гласуват за най-добрите новости на световния автомобилен пазар през съответната година.

Автомобилите, отговарящи на условията за участие в конкурса за наградите „Световна кола на годината“, трябва да бъдат произведени в тираж от поне 10 000 броя годишно и да бъдат предлагани на пазари на най-малко два континента.

Предимствата на автомобила са в отговорното отношение към околната среда и липсата на преки емисии, както и голяма част от новаторските функции и характеристики на ID.4 като например предлагания по желание иновативен head-up дисплей с разширена реалност, който може да прожектира върху челното стъкло триизмерно най-важната за водача информация като насоките за движение по маршрута на навигационната система. В активен режим на работа на адаптивния темпомат (ACC) или допълнително предлаганата асистираща система Travel Assist, от определена скорост нагоре движещите се пред ID.4 превозни средства се отбелязват с цветна маркировка, която улеснява поддържането на безопасна дистанция.

ID.4 демонстрира високи стандарти и по отношение на дигитализацията. Така например, автомобилът може да получава редовни софтуерни актуализации и нови функции чрез мобилна интернет връзка или ОТА („over the air“), като Volkswagen е първият едросериен автомобилен производител, който ще предложи това удобство от лятото. По този начин автомобилът е във винаги актуално състояние по отношение на софтуера и освен това дава възможност за внедряването на нови бизнес модели.

През тази година Volkswagen планира продажбата на около 150 000 екземпляра от новия ID.4. Електрическата офанзива е основен елемент от стратегията на ACCELERATE на Volkswagen, като намеренията на компанията включват пазарната премиера на поне един изцяло нов електрически модел всяка година.