fbpx Мото-Пфое с ново дарение за Националния исторически музей | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Мото-Пфое с ново дарение за Националния исторически музей

Мото-Пфое дари на Националния Исторически музей (НИМ) новият Ford Kuga за нуждите на музея, осигуряващ мобилност на музея и в града и до отдалечени архиелогически разкопки без значение от път и настилка. На церемония в комплекса си в Младост, от името на Мото-Пфое Масухиро Ояма – Управител на групата връчи ключовете на директора на музея доц. д-р Бони Петрунова.

През 2023 г се навършавт 25 години от началото на сътрудничеството на Мото-Пфое и НИМ.

С дарение от Мото-Пфое НИМ откупува през 1998 г. сребърни накити от ранноримския период (I в. пр. Хр.). Днес, те представляват важна представителна част от колекциите на музея. Три различни археологически експедиции на музея спечелиха награди на Дарителската програма за опазване на при родното и културното наследство – през 2005, 2008 и 2010 г. Мото-Пфое подкрепя Националния исторически музей с предоставяне на автомобили, използвани за археологическите проучвания. С помощ на НИМ са организирани няколко гостуващи изложби на територията на фирмен комплекс „Люлин” – „История на автомобила”, „История от пет хилядолетия”, „Българска етнография” и др.

За 32 години съществуване, Мото-Пфое пряко или косвено е помогнало с над 3 милиона лева за български институции, програми за опазване на природата, насърчаване развитието на културата, стимулиране на образованието на деца в неравностойно положение и много други.

Новият Ford Kuga лидер по продажби в Европа в класа на plug-in хибридите. Kuga комбинира по невероятен начин традиционната здравина, удоволствие от шофирането, най-висока безопасност и модерна свързаност.