fbpx Ford се присъединява към петицията на 25-те автомобилни компании за 100% продажба на електромобили до 2035 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ford се присъединява към петицията на 25-те автомобилни компании за 100% продажба на електромобили до 2035 г.

Ford Европа заедно с 24 автомобилни компании се обединиха в петиция към Европейския съюз (ЕС), за да гарантира, че всички нови автомобили и лекотоварни превозни средства в Европа след 2035 г. ще са с нулеви вредни емисии и за да се поставят задължителни цели за изграждането на зарядна инфраструктура.

В петицията се подчертава, че за да постигне целта за нетни нулеви емисии до 2050 г., Европа задължително трябва да спре продажбите на автомобили, използващи изкопаеми горива. Компаниите призовават да се приеме законодателство, което определя стандарти и ясен график, които индустрията и доставчиците да спазват, за да може да се осигури преминаването към електромобили в съюза.

„Стремежа ни е до 2035 г. всички автомобили Ford да са с нулеви емисии. За да го постигнем, политиците в ЕС трябва да определят задължителни цели за развитие на зарядна инфраструктура за електрическите автомобили, за да се отговори на растящото търсене на електрически автомобили в Европа.“ - споделя Стюарт Роули, президент на Ford Европа.

Стюарт Роули ще вземе участие в „Европейска среща на върха за климата и автомобилите“, която ще се проведе на 18 май, като член на панела, в който ще се обсъди необходимостта за преминаване към електрически автомобили на компаниите и професионалните потребители.

След предложение на Европейската комисия, подкрепено от автомобилните компании в петицията, Европейките политици работят върху нови правила за електрически автомобили, според които след 2035 г. ще се продават единствено автомобили и лекотоварни ванове с нулеви емисии. Европейският парламент и правителствата на ЕС ще вземат окончателно решение през есента.

Ford Европа вече върви по своя път към 100% превозни средства с нулеви емисии с представянето на електрическите автомобили Mustang Mach-E и E-Transit и седемте нови електрически и напълно свързани пътнически и лекотоварни автомобили, които компанията ще представи в Европа до 2024 г. Напомняме, че миналата година Mustang Mach-E получи максималните оценки за безопасност и екологичност от Euro NCAP и Green NCAP. Що се отнася до лекотоварните автомобили, E-Transit получи златна награда на Euro NCAP за своите модерни системи за подпомагане на водача.

Ford се ангажира да се грижи за околната среда и да гарантира, че бъдещите поколения ще живеят в устойчив свят. През последните 12 месеца Ford Европа въведе редица инициативи, за да даде положителен принос към едно по-устойчиво бъдеще, очертани в European Sustainability Digest 2022 .

Цялата електроенергия, произведена в производствените обекти на компанията в Европа, вече е 100% възобновяема. Планирано е производство на 1,2 милиона електрически превозни средства в Кьолн, Германия, в следващите шест години, с обща продуктова инвестиция от 2 милиарда долара, което ще спомогне за предлагането на повече електрически превозни средства на клиентите в Европа.

BlueOval Charging Network на Ford има над 300 000 точки за зареждане в Европа. До 2023 г ще бъдат добавени още 1000 зарядни станции за служителите на Ford в европейските обекти на компанията. Компанията е част от глобална коалиция RouteZero, която работи за постигането на 100 процента електрически автомобили и лекотоварни превозни средства в света до 2040 г.

За да подобри своя екологичен отпечатък, Ford Европа наскоро подписа две ключови инициативи, които имат за цел да установят индустриални стандарти за споделяне на данни между партньори и оценка на устойчивостта на производствените обекти.

Фондацията на Ford е направила над 74,4 милиона долара благотворителни вноски за изграждане на справедлив капитал и овластяване на слабо представени общности по целия свят.