fbpx Камперите стават все по-модерни жилища | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Камперите стават все по-модерни жилища

Едва година след представянето му на пазара, третото поколение Mercedes-Benz Sprinter става все по-популярен. Почитателите на кемперите ще могат да го видят на  петдесет и осмия Караван салон в Дюселдорф, където между 31 август и 8 септември ще бъдат изложени около 20 нови продукта. Събитието е сред водещите изложения за кемпери и каравани.

„С третото поколение Sprinter направихме важна стъпка напред, което беше потвърдено и от големия брой продуктови иновации, които се представиха на Караван салон 2019," казва Клаус Майер, ръководител на отдела за маркетинг и продажби на Mercedes-Benz Vans. "Особено много се гордеем с първите кемпери, оборудвани с Mercedes-Benz Advanced Control. Системата позволява на пътуващите да се движат в мобилни "интелигентни домове," т.е. пътниците могат да контролират различни компоненти от жизненото пространство централизирано и по начин, който им осигурява удобство. Освен това, вече предлагаме и услугите Mercedes me connect, които хората познават от леките ни автомобили. По този начин свързаността става достъпна вътре и около кабината, което създава универсален и обърнат към бъдещето пакет."

Като допълнение към разнообразната гама от иновации, базирани на Sprinter, своя дебют на изложението в Дюселдорф направиха и фейслифтовете за Mercedes-Benz Marco Polo и Marco Polo HORIZON. Специалните модели ArtVenture, които се предлагат за цялото семейство Marco Polo са също напълно ново предложение, чийто съвременен облик ще добави свежи цветни щрихи към живота на бусовете.

Още от самото начало на фазата по разработката на третото поколение Sprinter се взеха предвид нуждите на кемперите и производителите на каросерии.
Най-забележимите неща са новите елементи на дизайна на семействата компактни пътнически бусове и ваканционни автомобили, като новата предница и новата палитра от бои и тапицерии. Специалните модели ArtVenture, които направиха своя дебют в Дюселдорф, също поставят ударението върху дизайна. При специалните модели фейслифтът дава по-осезаемо внушение за цвят. Отварящият се нагоре покрив със своите морско зелени мембрани хваща окото. Като опции се предлагат различни декори за страните на бусовете, които се съчетават с тях със своите морско зелени и матови акценти. Предният отвор в повдигащия се нагоре покрив е функционален елемент за всички любители на свежия въздух. Серия от допълнителни специални функции, вече познати от стандартните модели, увеличават комфорта и позволяват на пътниците да се насладят напълно на живота в кемпера. Сред тях са улесняващата товаренето на багаж задна врата EASY PACK, която може да се отваря и затваря електрически и да спира във всяка позиция, както и амбиентното осветление по долния ръб на кухненското оборудване.