KIA показа първи снимки на новия CEED

KIA показа първи снимки на новия CEED

етикети

Kia представи първи официални снимки на изцяло новия Ceed, чиято международна премиера ще бъде в рамките на Автомобилното изложение в Женева 2018 в началото на март. Настоящият, вече трето поколение Ceed е проектиран, разработен, конструиран и произведен в Европа.

Името на новия модел – от cee’d се трансформира в Ceed – утвърждава мисията му на автомобил, предназначен за „европейската общност с европейски дизайн“ (the Community of Europe, with European Design).
Подобно на своите предшественици, новият модел е проектиран и конструиран във Франкфурт от екипите, работещи в европейското подразделение на КИА за дизайн, продуктови разработки и развойна дейност. Автомобилът ще се произвежда в завода на марката в Жилина, Словакия, заедно с КИА Sportage и КИА Venga.

Ceed заема специална позиция в продуктовата гама на КИА. Възприятията на потребителите са за динамичен автомобил със спортен характер, който в същото време е едно от най-надеждните, практични и разпознаваеми превозни средства. Подпомогнат от разширяващата се продуктова палитра, която се допълни от модификациите GT и от GT-Line, хечбекът на КИА от C-сегмента поема ролята на своеобразен „център“ на бранда.

 

По-нисък, по-широк и с по-дълъг заден надвес в сравнение с предшественика си, силуетът на новия Ceed демонстрира едно по-зряло усещане за атлетичност. Прави линии заместват заоблените повърхности при предходния модел и уверено преливат в предната част, която се отличава с по-широка радиаторна решетка „тигров нос“ и по-ниско позициониран отвор на въздуховода – прецизни, линейни форми, които дават обем на „лицето“ на автомобила. Стандартно новият модел е оборудван с LED дневни светлини в кубовидна форма, в унисон с облика на моделите GT и GT-Line.

Таблото е обособено в 2 зони: в горната е разположена "плаваща" система от информационно-развлекателни устройства със сензорен екран, а в долна част са ситуирани контролните панели за аудио системата, отоплението и вентилацията.
Новият модел е с по-голям багажник – 395л, както и с повече пространство за раменете на пасажерите отзад, повече място над главите на първия ред, както и по-ниска позиция на седене за водача.

Бензиновите мотори включват усъвършенствана версия на популярния 1-литров T-GDi двигател на КИА (турбобензинов с директно впръскване), развиващ мощност от 120 к.с., както и нов 1,4-литров T-Gdi с мощност от 140 к.с. Турбокомпресорът на двигателя позволява по-широк обхват на въртящия момент в сравнение с по-стария 1,6-литров мотор, което означава подобрена отзивчивост при всякакви пътни настилки – при това при намалени въглеродни емисии. На по-късен етап ще се предлага и 1,4-литров MPi двигател (с многоточково впръскване) и мощност от 100 к.с.

Facebook коментари