fbpx Премиера за BMW Серия 2 Active Tourer в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Премиера за BMW Серия 2 Active Tourer в България

етикети

Новото BMW Серия 2 Active Tourer стъпи премиерно в България в рамките на международната обиколка GET ACTIVE. Новият модел търси последователи, които държат на функционалността и свободата, но не искат да бъдат лишени от удоволствието на шофирането и изискания стил.

В премиум компактния сегмент особените изисквания към гъвкавостта и функционалността изискват специални концепции. Интересното е, че при Серия 2 Active Tourer BMW залага на модерно предно задвижване. с дълго междуосие от 2 670 мм, като по-високата линия на покрива позволяват оптимално оползотворяване на интериора за усещане за простор. Водачът и пътникът до него седят значително по-високо, отколкото в лимузина. Това осигурява много добър обзор и прави лесно качването и слизането. По желание интериорът се осветява от голям панорамен стъклен покрив. 

При въвеждането на пазара на новото BMW Серия 2 Active Tourer то ще се предлага с три мощни и икономични три- и четирицилиндрови двигатели от най-ново поколение.

Изключителната ефективност и високата мощност са типични за новия трицилиндров бензинов двигател. В BMW 218i Active Tourer с шестстепенна механична скоростна кутия това иновативно задвижване празнува своята премиера в модел на BMW. Двигателят е с работен обем 1,5 л. и мощност 100 кВт/ 136 к.с., реагира спонтанно на командите с педала на газта и е изключително пъргав и еластичен. Поради особеностите на конструкцията при трицилиндровите двигатели липсват инерционни сили от първи и втори порядък. За още по-спокоен ход при всякакви обороти агрегатът на BMW е оборудван с балансиращ вал.

Върховият модел при въвеждането на пазара ще бъде BMW 225i Active Tourer. С мощността си от 170 кВт/ 231 к.с., ускорението от 0 до 100 км/ч за 6,8 сек. и максималната скорост от 235 км/ч четирицилиндровият двигател поставя нови рекорди по динамика в своя автомобилен клас.

BMW 218d Active Tourer се задвижва от четирицилиндров дизелов двигател с мощност 110 кВт/ 150 к.с. Ускорението е от 0 до 100 км/ ч за 8,9 сек. и максималната скорост е 205 км/ ч.

Към ноември 2014 г. ще се предлагат още два дизелови агрегата съответно, с три и четири цилиндъра, както и допълнителен четирицилиндров бензинов двигател с върхово представяне и нисък разход на гориво. Всички агрегати от новото семейство са оборудвани с най-новата версия на технологията TwinPower Turbo, като по този начин за създават стандарт по отношение на мощността и ефективността.