fbpx BMW M5 Edition 35 Years - юбилейно издание | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BMW M5 Edition 35 Years - юбилейно издание

 

Преди 35 години BMW Motorsport GmbH създава една нова категория автомобили. Първият мощен седан комбинира динамиката на управлението на спортен автомобил с комфорта и функционалността на автомобил от горния клас с четири врати. Получил името BMW M5 и задвижван от монтиран централно редови шестцилиндров двигател на BMW M1, новият модел стартира една впечатляваща кариера, която днес продължава с актуалното BMW M5 Competition (среден разход на гориво: 10,6 – 10,5 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 241 – 238 г/км). Днес BMW M5 е най-успешният мощен спортен седан в света и както и преди дължи своето очарование на опита от моторните спортове на BMW M GmbH. За юбилея BMW M GmbH представя специален модел на BMW M5, който със своите 460 кВт/ 625 к.с. разполага с най-мощното задвижване в историята на модела и освен това впечатлява с уникални елементи на дизайна и оборудването. BMW M5 Edition 35 Years ще се произвежда в лимитирана до 350 екземпляра серия и ще бъде налично в целия свят от юли 2019 година.

При шестте поколения на модела неговият динамичен потенциал е подобряван постоянно, но в същото време той остава верен на своя характер на High Performance седан. Като индивидуален модел на базата на BMW Серия 5 то предлага онази допълнителна мощност, която автентично изразява страстта по моторните спортове. Високооборотната концепция на двигателя, индивидуалното, перфектно адаптирано към високата мощност окачване и специфичните за М дизайнерски елементи за оптимизиране на подаването на охладителен въздух и на аеродинамиката гарантират типичните за BMW M5 характеристики на поведението на пътя, подчинени на максималната динамика, пъргавина и прецизност.

 

Юбилеен модел с ексклузивно оборудване на BMW Individual

При BMW M5 Edition 35 Jahre типичното за М усещане и ексклузивният характер на мощния спортен седан са изразени особено интензивно. В основата на конфигурацията на специалния модел е BMW M5 Competition, при което вдъхновената от моторните спортове динамика на един седан достига до ново измерение.

Това се осигурява от V8 двигателя с технология M TwinPower Turbo, максимална мощност 460 кВт/ 625 к.с. и максимален въртящ момент от 750 Нм, както и особено стабилното окачване на двигателя, индивидуално настроеното окачване, системата за задвижване на четирите колела M xDrive и Активния М диференциал отзад. За изживяването при шофиране на BMW M5 Competition са характерни внушителната тяга, оптималното сцепление, най-високата стабилност на пътя и прецизно контролируемата при всякакви условия управляемост. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди. След това скорост 200 км/ч се достига след 10,8 сек. Също толкова впечатляващи като динамичните характеристики са и екстериорът и интериорът на BMW M5 Edition 35 Jahre. Особено висококачествените, разработени специално за модела М дизайнерски елементи и оборудвания на BMW Individual осигуряват на автомобила статуса на ексклузивен колекционерски модел.

 

Изразителното излъчване се осигурява най-вече от специалното лаково покритие BMW Individual Frozen Dark Grey II metallic с копринено-матова повърхност, постигната чрез специална пигментация. Ексклузивно за специалния модел се предлагат оформени по нов начин 20-инчови М алуминиеви джанти с Y-образни спици в цвят Graphite Grey. В допълнение към това спирачните апарати на серийната M Compound спирачна система са лакиране в гланцирано черен цвят. Като опция се предлагат M Carbon керамични спирачки със златисти спирачни апарати. Особено ексклузивната атмосфера в интериора се осигурява от М мултифункционалните седалки и пълното кожено оборудване BMW Individual Merino в черен цвят с бежови контрастни шевове, както и представените за пръв път интериорни лайстни Aluminium Gold с карбонова структура. Фино структурираните и висококачествено проблясващи повърхности са разположени в областта на арматурното табло, тапицериите на вратите и средната конзола. Други характерни елементи на специалния модел са лайстните на праговете с надпис „M5 Edition 35 Jahre“ и лазерно гравираният надпис „M5 Edition 35 Jahre 1/350“ на капака на поставките за чаши на средната конзола.