fbpx LPG версии разширяват гамата от ecoFLEX модели на Opel | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

LPG версии разширяват гамата от ecoFLEX модели на Opel

LPG версии разширяват гамата от ecoFLEX модели на Opel

Opel разширява гамата си от модели задвижвани от втечнен петролен газ (LPG). Хечбек версията на Astra с пет врати, Astra Sports Tourer и Meriva сега могат да бъдат поръчани с новия, мощен и икономичен двигател 1.4 LPG Turbo ecoFLEX.

Двигателят, който може да работи както в режим на захранване с LPG, така и с бензин, се предлага в две версии на мощност: 103 кВт/140 к.с. с въртящ момент 200 Нм за Astra с пет врати и Sports Tourer и с 88 кВт/120 к.с. (175 Нм) за Meriva. Емисиите на CO2 на сертифицирания по стандарта Euro 5 двигател в режим на работа с LPG са едва 124 г/км за Meriva, 129 г/км за Astra хечбек и 132 г/км за Astra Sports Tourer в комбиниран цикъл.

Базовата цена за Astra с пет врати 1.4 Turbo LPG ecoFLEX е 36.210 лева, а за Astra Sports Tourer LPG 38.560 лева. Цените на LPG версията на Meriva стартират от 37.620 лева (всичките препоръчителни цени са с ДДС в България).

Дебютът им следва представянето през юни 2011 година на Corsa LPG 1.2 ecoFLEX във версия с три и пет врати, с които бе поставено началото на ново поколение от захранвани с LPG автомобили на Opel. На българския пазар за момента се предлага само подготовка за инсталиране на газова уредба за Corsa.

През есента на 2012 година, гамата от ecoFLEX модели на Opel ще бъде разширена с версиите 1.4 Turbo LPG ecoFLEX на Zafira Tourer и Insignia.

Версиите захранвани с втечнен петролен газ LPG са част от гамата от алтернативни задвижващи системи на Opel, включваща още CNG моделите (Сгъстен природен газ: Zafira CNG 1.6 Turbo, Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo и Combo 1.4 CNG Turbo) както и електрическите автомобили като революционната Opel Ampera с двигател удължаващ пробега. Ampera е първият електрически автомобил, с който можете да се придвижите навсякъде и по всяко време и наскоро бе номиниран за финалист за наградата “Автомобил на годината 2012”. С новите LPG ecoFLEX модели Opel усилва позициите си в стремежа към лидерство по отношение на алтернативните задвижващи системи и отговаря на увеличената популярност на горивото пропан-бутан в Европа, популярност дължаща се на съзнателното отношение към разходите и околната среда от страна на потребителите.