fbpx Двама българи ще участват с ATV на рали Дакар 2011 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Двама българи ще участват с ATV на рали Дакар 2011

Пилоти Тодор Христов и Петър Ценков, се подготвят за най-голямото рали в света - Дакар 2011. Двамата са поканени за участие от френския мениджър Антоан Морел, собственик на MD Rallye Team.
Като част от подготовката Ценков участва и спечели изключително трудното маратонско състезание “Балкан Офроуд Маратон”, а от два месеца и двамата ни пилоти са на специален хранителен режим и физическа подготовка.
Основният тест и най-тежко изпитание преди “Дакар” е предстоящото след броени дни рали “Мароко”, което е с дължина над 2300 км.
Надпреварата е известна с това, че е последния тест за всички участници преди голямото състезание “Dakar” и повечето фирмени отбори и частни пилоти правят последни корекции по машините и отборната тактика именно там.
Петър Ценков ще стартира с номер 100 от 150 участника, а Христов ще пропусне това състезание след лекарска забрана в последния момент. Тя е наложена, тъй като по време на “Балкан Офроуд Маратон” Тодор Христов е претърпял контузия на лявото коляно и в следващите два месеца ще бъде на възстановяване и облекчен режим на подготовка.