fbpx "Авто Юнион" АД започва да внася автомобилите Dongfeng с 12 годишна гаранция | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

"Авто Юнион" АД започва да внася автомобилите Dongfeng с 12 годишна гаранция

„Авто Юнион“ подписа договор за внос на китайски автомобили с до 12 години гаранция с една от най-големите китайски автомобилни компании, а именно Dongfeng Motor Corporation. По време на онлайн среща бяха обсъдени също спецификацията и цени на първата партида превозни средства по  поръчка за износ от Dongfeng, както и план за задграничния пазар на марката, включително бъдещата визия и представяне на европейския пазар.

Фокусът на „Авто Юнион“ АД подсказва да бъде лидер в предлагането на автомобили на бъдещето, на достъпни цени и с върхови технологии. Представител на марката в България ще бъде дъщерната компания „Чайна Мотор Къмпани“ АД.

Dongfeng Motor Corporation е китайски държавен производител на автомобили със седалище в Ухан, Хубей,  Китай. Традиционно един от "Голямата четворка" китайски автомобилни производители, Dongfeng в момента е в челната позиция по отношение на продукцията заедно с Changan Automobile, FAW Group и SAIC Motor. В допълнение към леки и лекотоварни превозни средства, компанията също произвежда части и си  сътрудничи с чуждестранни компании, със съвместни предприятия като Dongfeng Yulon, Dongfeng Yueda Kia, Dongfeng Honda, Dongfeng Motor Co., Ltd. (DFL, с Nissan), Dongfeng Peugeot-Citroën и Dongfeng Renault  (съвместни предприятия на Dongfeng Motor Group).
Компанията беше вторият по големина китайски производител на превозни средства през 2014 г. с производствен обем, произвеждащ над 3,5 милиона превозни средства. Производството на лекотоварни превозни средства бе по-високо от всички други местни производители с близо 450 000 бройки.
Dongfeng Sokon Automobile, известен в международен мащаб като DFSK Motor (съвместно предприятие между Dongfeng и Chongqing Sokon Industry Group Co Ltd) пък е и производител на електрическата Dacia Spring.