fbpx Alfa Romeo празнува 113 години | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Alfa Romeo празнува 113 години

етикети

На 24 юни се навършват 113 години от основаването на Alfa Romeo през 1910 г. За да отпразнува тази важна дата, Alfa Romeo подготви за своите почитатели още една демонстрация на своя смел характер. Зрелищният видеоклип с пилота на марката от Формула 1 Гуаню Жу е манифест на ценностите, които отличават Alfa Romeo от 1910 г. насам – благороден италиански спортен дух и Made in Italy.

Марката призова китайския пилот Гуаню Жу да демонстрира шофьорските си умения на писта, която не е включена в тазгодишните 23 състезания. Той се качи на борда на своя едноместен автомобил в завода в Касино, където се раждат серийните модели Giulia и Stelvio. Служителите на завода го посрещнаха топло с понички и си направиха с него традиционна снимка.

За Гуаню Жу това бе възможност да покара болида от Формула 1 по магистралата от Пиедимонте Сан Джермано до Помилиано, където се намира заводът Giambattista Vico на Alfa Romeo. Там се произвежда най новият модел на марката Tonale. Служителите в завода, разположен близо до Неапол, определено бяха добре подготвени да посрещнат пилота в напълно необичайна обстановка.

От далечната 1910 г. историята на Alfa Romeo обхваща повече от 100 години, през които марката носи емоции в живота на цели поколения и преживява заедно с италианското общество всички социални еволюции през 20-ти век. Това са епохи, белязани от спортна слава и търговски успехи, редуващи се с други по-сложни времена, като международни конфликти, нанесли тежък удар на тогавашното общество.

Мощното възраждане на страната след двете световни войни обединява Италия и Alfa Romeo. Смелият характер и всеобхватната стратегия означават, че марката винаги се е завръщала, за да вълнува любителите на автомобилите и спорта.