fbpx Volkswagen показа най-бюджетния си електромобил автомобил | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Volkswagen показа най-бюджетния си електромобил автомобил

Концептуалния електрически ID. 2all демонстрира новата линия в дизайна на Volkswagen, а серийният модел ще бъде представен през 2025 година. 

Моделът ще има автономен пробег до 450 километра и ще бъде просторен като Golf и достъпен като Polo. Още по-интересна е цената, която производителят казва, че ще бъде под 25 000 eвро.

Оборудването включва първокласни нововъведения като функцията за автоматизирано шофиране Travel Assist, матричните светлини IQ.LIGHT и интелигентната функция за планиране на маршрута за електромобили Electric Vehicle Route Planner Серийната версия ще използва технологичната основа на новата платформа MEB Entry

Бъдещата серийна версия на ID. 2all ще бъде един от десетте нови електрически модела, които Volkswagen ще представи на пазара в периода до 2026 година. Само през тази година своите пазарни премиери ще отбележат новият ID.32, ID. Buzz с дълго междуосие3 и ID.74. През 2026 година те ще бъдат последвани от компактен електрически SUV модел, а въпреки сериозността на това предизвикателство, специалистите на Volkswagen продължават своята работа и върху нов електромобил с цена под 20 000 евро.

По този начин Volkswagen ще може да предложи на своите клиенти най-богатата в сравнение с основните си конкуренти гама от електрически превозни средства и да постигне дял на електромобилите в Европа от 80%. Досегашната прогноза на Volkswagen Леки автомобили предвиждаше постигане на дял от 70%.